Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίθετη στα νέα μέτρα φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η ΠΟΕΣΕ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

Αντίθετη στα νέα μέτρα φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η ΠΟΕΣΕ

Την πλήρη αντίθεση της στα νέα μέτρα φορολογίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα την επιβολή κεφαλικού φόρου 1.050 ευρώ ετησίως στους ελεύθερους επαγγελματίες εξέφρασε με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ)…

Την πλήρη αντίθεση της στα νέα μέτρα φορολογίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα την επιβολή κεφαλικού φόρου 1.050 ευρώ ετησίως στους ελεύθερους επαγγελματίες<...> εξέφρασε με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Πολιτεία.

“Η Κυβέρνηση” ανέφερε χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση της, “το τελευταίο διάστημα στοχοποίησε τους Ελεύθερους Επαγγελματίες δίνοντας πληροφορίες για έντονη φοροδιαφυγή, χωρίς βέβαια να δίνει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία, έτσι ώστε να υπάρχει διασταύρωση και τεκμηρίωσή τους, όπως ζήτησε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Μετέτρεψε ουσιαστικά την αδυναμία της να εισπράξει τους φόρους, την αδυναμία της να ελέγξει την φοροδιαφυγή, την αδυναμία της να μειώσει τις δαπάνες του σπάταλου κράτους (διπλασιασμός του Δημόσιου χρέους μέσα σε πέντε χρόνια) σε ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες χωρίς να λάβει υπόψη της τα ποιοτικά δεδομένα όπως ότι:

  1. Το 20% της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι επιχειρηματικότητα ανάγκης

  2. Το 50% των επιχειρήσεων κλείνουν μέσα στην 5ετία

  3. Το παραεμπόριο αποτελεί παράγοντα ουσιαστικής μείωσης του τζίρου των στεγασμένων επαγγελματιών και η φοροδιαφυγή από αυτό φθάνει τα 2 δις ευρώ

  4. Οι μικρές επιχειρήσεις δαπανούν ένα πλέον του 31% των καταβληθέντων φόρων για φορολογική συμμόρφωση έναντι του 2% των μεγάλων επιχειρήσεων

  5. Οι φόροι που καταβάλουν οι αυτοαπασχολούμενοι ανέρχονται στο 2,3 του ΑΕΠ και τους καθιστούν 6ους σε φοροδοτική ικανότητα ανάμεσα στα 27 Κράτη Μέλη της Ε.Ε.

  6. Παραμένει άνιση η μεταχείριση των ατομικών επιχειρήσεων έναντι των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. με μείωση των συντελεστών φορολόγησής τους, ενώ για τις ατομικές αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση”.


“Σε μια μάλιστα δύσκολη οικονομική στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη και της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών-πολιτών, η Κυβέρνηση”, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ, “επιλέγει αντί για την στήριξη της μικρής επιχείρησης και των αυτοαπασχολουμένων, την περαιτέρω επιβάρυνσή τους με την επιβολή κεφαλικού φόρου 1.050 ευρώ ετησίως στους ελεύθερους επαγγελματίες”.

“Γεγονός που”, όπως επισημαίνει “θα οδηγήσει σε μείωση της ανάπτυξης, κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων, αδυναμία εξυπηρέτησης υποχρεώσεων, αύξηση των ακάλυπτων επιταγών κλπ. Και όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της Ε.Ε. η οποία πρόσφατα δημοσίευσε την «πράξη για τις μικρές επιχειρήσεις» προωθώντας πακέτο μέτρων για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη και ευημερία των ΜΜΕ”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024