Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπάντηση Λιάσκου σε δημοσιεύματα για τον προσκυνηματικό τουρισμό
Βουλευτής Εύβοιας Ν.Δ. - πρώην Υφ. Τουριστικής Ανάπτυξης

Απάντηση Λιάσκου σε δημοσιεύματα για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Σε απάντηση των όσων εγράφησαν και ελέχθησαν πρόσφατα σχετικά με το θέμα «Κρουαζιέρα Louis προκαλεί «ναυάγιο» σε Εκκλησία – Κυβέρνηση» και με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του, ο πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., κ. Αναστάσιος Λιάσκος

Σε απάντηση των όσων εγράφησαν και ελέχθησαν πρόσφατα σχετικά με το θέμα «Κρουαζιέρα Louis προκαλεί «ναυάγιο» σε Εκκλησία – Κυβέρνηση» και με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του, ο πρώην Υφυπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης και βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., κ. Αναστάσιος Λιάσκος, με χτεσινή ανακοίνωση του, αποσαφήνισε τα ακόλουθα:

“Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επί της θητείας μου ως Υφυπουργού, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, ασχολήθηκε από της ιδρύσεώς του με την ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στα πλαίσια αυτά, και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεκινήσαμε να οριοθετούμε το προϊόν του προσκυνηματικού τουρισμού, προκειμένου να διαμορφώσουμε το θεσμικό του πλαίσιο.

Στις 20-11-2005, εστάλη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το αρμόδιο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων προς το Υφυπουργείο επιστολή με αίτημα την υιοθέτηση και τη συμπαράσταση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε, με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος – Απόστολος της Ελλάδος – Απόστολος της Ευρώπης».

Είχε προηγηθεί δε στις 25-10-2005 η θετική απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προς την Ιερά Σύνοδο, με την οποία έθετε υπό την αιγίδα του τον παραπάνω διαγωνισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υλοποιούσε στο πρόγραμμα ΕΠΑΝ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας) δράση με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» με στόχο την ανάδειξη των τόπων που πέρασε και δίδαξε ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καταρτιστεί η προσκυνηματική διαδρομή.

Έτσι ως Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στην απαντητική προς το αρμόδιο Γραφείο της Ιεράς Συνόδου, επιστολή μου στις 10-1-2006, έθεσα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό.

Εν συνεχεία περί το τέλος Ιανουαρίου 2006, η Ιερά Σύνοδος δια του αρμοδίου γραφείου της μας ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έναν τριήμερο προσκυνηματικό διάπλου σε θρησκευτικούς προορισμούς, προκειμένου να τιμήσει τους συντονιστές καθηγητές που ασχολήθηκαν με τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, παρουσιάζοντας εν πλώ τις εργασίες τους, ζητώντας την συνδρομή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για να υλοποιήσει αυτή την ενέργεια (εξεύρεση πλοίου και πιθανών χορηγών) χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον προϋπολογισμό της δράσης.

Ωστόσο, δεδομένου του γεγονότος ότι μεσολάβησε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης στις 14-2-2006, όλες οι αποφάσεις προς έγκριση ή απόρριψη και τυχόν δεσμεύσεις που αφορούσαν στην πραγματοποίηση του προσκυνηματικού διάπλου, καθίσταται σαφές ότι δεν ήταν σε θέση να τις γνωρίζει η προηγούμενη πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024