Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜιχαηλίδης: Αγορά υψηλής προτεραιότητας για τον κυπριακό τουρισμό η ελληνική
Συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. και Ξ.Ε.Ε.

Μιχαηλίδης: Αγορά υψηλής προτεραιότητας για τον κυπριακό τουρισμό η ελληνική

Την σημασία της Ελλάδας ως πηγής τουρισμού για την Κύπρο επεσήμανε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, μιλώντας στη συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων […]

Την σημασία της Ελλάδας ως πηγής τουρισμού για την Κύπρο επεσήμανε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, μιλώντας στη συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.) και<...>του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κύπρου.

“Το 2006 η Κύπρος φιλοξένησε 127.000 περιηγητές από την Ελλάδα και φιλοδοξεί να δει τον αριθμό αυτό να αυξάνεται, όχι μόνο λόγω των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και γιατί η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ιδανικό τουριστικό προορισμό για τον Έλληνα περιηγητή, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες για θρησκευτικό τουρισμό, μαθητικό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό και για πολλές άλλες μορφές τουρισμού” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Μιχαηλίδης. Παράλληλα, συμπλήρωσε, “ένας ιδιαίτερα υψηλός για τα πληθυσμιακά δεδομένα της Κύπρου αριθμός Κυπρίων επιλέγει την Ελλάδα ως τον τουριστικό προορισμό της αρεσκείας του”. Το 2006, τα ταξίδια των Κυπρίων στην Ελλάδα έφτασαν τις 400.000 και από αυτά τα 320.000 ήταν τουριστικού περιεχομένου.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την απόφαση να συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος στις επαρχιακές αποκεντρωμένες συνεδρίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε: “Καταδεικνύεται έτσι, ακόμα μια φορά, η αδελφική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο και ενισχύεται η υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των Ελλαδιτών και Κυπρίων ξενοδόχων“.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα μέλη των δύο διοικητικών συμβουλίων συζήτησαν τις τουριστικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο και τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία των δύο χωρών. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων εστιάστηκε στην ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς παραθεριστικών κατοικιών και στην τουριστική τους αξιοποίηση, χωρίς την καταβολή οιωνδήποτε τελών και άλλων χρεώσεων, τις οποίες καταβάλλουν τα αδειούχα τουριστικά καταλύματα με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην παραδοσιακή ξενοδοχειακή βιομηχανία. Τόσο ο ΠΑΣΥΞΕ, όσο και οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου τόνισαν την αξιοποίηση αυτής της ζήτησης προς το γενικότερο όφελος της Εθνικής Οικονομίας με την παράλληλη και ταυτόχρονη εγκαθίδρυση ασφαλιστικών δικλείδων από τις αντίστοιχες Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας για στήριξη της ξενοδοχίας και αποτροπή δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΥΞΕ ηγείτο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χ. Λοϊζίδης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ν. Νικολαϊδης, ο Γραμματέας, κ. Θ. Φιλιππίδης, τα Μέλη κ.κ. Α. Χρυσαφίνης και Αντ. Ιωσηφίδης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Ζ. Ιωαννίδης. Της πολυμελούς αντιπροσωπείας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ηγούνταν ο Πρόεδρος του, κ. Γ. Φωκά και οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Β. Πλεύρης και Δ. Κάραλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, κατόπιν πρόσκλησης του ΠΑΣΥΞΕ, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis, κ. Κ. Λοϊζου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Γ. Αρχοντίδης, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, κ. Α. Βαβλίτης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Photos Photiades Group of Companies, κ. Φ. Φωτιάδης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Hotels, κ. Ι. Περδίος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ηγεσία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας επισκέφθηκε και ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Κύπρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024