Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα ερώτηση-παρέμβαση Παπαδημούλη για το ναυάγιο του Sea Diamond

Νέα ερώτηση-παρέμβαση Παπαδημούλη για το ναυάγιο του Sea Diamond

Ξανά στην Κομισιόν έρχεται το θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond, με ερώτηση – παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά το ατύχημα, πέρα από […]

Ξανά στην Κομισιόν έρχεται το θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond, με ερώτηση – παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά το ατύχημα, πέρα από το σοβαρό θέμα της απάντλησης<...>του πετρελαίου, παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που απειλούν το ευαίσθητο οικοσύστημα της Καλντέρας από τις χημικές ουσίες που περιέχονται στον γενικότερο εξοπλισμό του ναυαγίου.

Βασιζόμενος σε παλαιότερες απαντήσεις του αρμόδιου Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Στ. Δήμα σε σχετικές του ερωτήσεις και δεδομένου ότι παρά τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών δεν έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την απάντληση των καυσίμων και για την απολύτως αναγκαία ανέλκυση του πλοίου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί εάν η Κομισιόν κρίνει επαρκείς τις έως τώρα ενέργειες των ελληνικών αρχών και εάν υπάρχει ενδεχόμενη παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: O χρόνος περνά και οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, πέρα από κατά καιρούς επισκέψεις, υποσχέσεις και δηλώσεις, δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο. Oι κάτοικοι κινητοποιούνται, οι ειδικοί επιστήμονες και οι οικολογικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η κυβέρνηση, μπλεγμένη σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας και συμφερόντων της πλοιοκτήτριας εταιρίας αδρανεί, σε βάρος τόσο του περιβάλλοντος όσο και του τουρισμού στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024