Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Οικοτουρισμός στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ο Οικοτουρισμός στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ο οικοτουρισμός κατέχει πρωταρχική θέση, στις στρατηγικές και τους σκοπούς της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού κατά την περίοδο 2000-2006. Με χρονικό ορίζοντα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, ετοιμάζονται, […]

Ο οικοτουρισμός κατέχει πρωταρχική θέση, στις στρατηγικές και τους σκοπούς της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού κατά την περίοδο<...> 2000-2006. Με χρονικό ορίζοντα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, ετοιμάζονται, μεταξύ άλλων, σχέδια για την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στις πέντε, εκτός της Αθήνας, 'Ολυμπιακές πόλεις', (Θεσσαλονίκη, Ολυμπία, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο) με σκοπό την ανάδειξη των οικοτουριστικών δυνατοτήτων των πόλεων αυτών και κυρίως της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό επισημαίνεται στο σχέδιο δήλωσης της ελληνικής κυβέρνησης, που θα υποβληθεί στη Διεθνή Οικοτουριστική Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Κεμπέκ.

Το σχέδιο αποτελεί προϊόν μιας συλλογικής επεξεργασίας που έγινε από την Εθνική Επιτροπή Οικοτουρισμού, που συγκροτήθηκε με την ευκαιρία του φετινού παγκόσμιου έτους Οικοτουρισμού, όπως χαρακτηρίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Η συγκρότηση και η σύνθεση της επιτροπής, στην οποία μετέχουν όλοι οι φορείς του τουρισμού, έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλου, ο οποίος προεδρεύει και συντονίζει τις εργασίες.

Ο οικοτουρισμός, ως μια μορφή θεματικού τουρισμού, θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία σε περιοχές με ενδεχόμενα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα να αναδείξουν μια νέα αναπτυξιακή παράμετρο, δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, προσθέτοντας, ότι μέσα από την ανάπτυξη του θα ενισχυθεί σημαντικά και η προσπάθεια διατήρησης και προστασία της φύσης, αφού θα εξασφαλιστούν απαραίτητοι πόροι που θα στηρίξουν και τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024