Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟΝΝΕΔ: Ο τουρισμός πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης
Πολιτική και τουρισμός

ΟΝΝΕΔ: Ο τουρισμός πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η ΟΝΝΕΔ, σε ανακοινωσή της, υπογραμμίζει τη δέουσα σημασία που φέρει ο συγκεκριμένος κλάδος τόσο στην οικονομία της χώρας όσο και στην απασχόληση των νέων ανθρώπων.

“Κύριος στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της κάθε χώρας. Μπορεί η τουριστική περίοδος να βρίσκεται στο τέλος, οι προσπάθειες όμως για να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμια τουριστική δύναμη βρίσκονται στην αρχή”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ. “Με την ύπαρξη πλέον αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας οφείλουν να συνεργαστούν άμεσα ώστε να υλοποιηθεί αποτελεσματικά το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Ως ΟΝΝΕΔ έχοντας επανειλημμένα επισημάνει τις διαρθρωτικές κινήσεις για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάγκη απασχόλησης νέων καταρτισμένων ανθρώπων, προτείνουμε τα εξής:
1) Κίνητρα για περιοχές με άμεσα αξιοποιήσιμους πόρους, που δεν έχουν αναπτυχθεί τουριστικά ή παρουσιάζουν έλλειμμα σε τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, επιβραβεύοντας πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία
2) Άμεση εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης παλαιών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και ενίσχυση της επέκτασης μικρών μονάδων με περισσότερα από 10 δωμάτια, με βασική
προϋπόθεση την παράλληλη λειτουργική αναβάθμισή τους.
3) Εφαρμόσιμα μέτρα προώθησης της πράσινης ανάπτυξης και των ειδικών μορφών τουρισμού, που συμβάλλουν στην άμβλυνση της εποχικότητας, με ταυτόχρονη εξάλειψη των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που καθυστερούν κάθε λογής επένδυση.
4) Δημιουργία και θεσμοθέτηση ενός ευνοϊκού επενδυτικού πλαισίου, με μακροπρόθεσμο στόχο για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων.
5) Μέτρα τόνωσης της απασχόλησης νέων ανθρώπων στον τουρισμό.

Τέλος, το όραμα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα δε θα πρέπει να εξαντλείται στο δίλημμα δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά στην αναβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής εκπαίδευσης στο σύνολο της. Η μεταβολή της τουριστικής ζήτησης μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας, καλύπτοντας μεγάλο αριθμό σημερινών ανέργων και συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας. Η ημέρα αυτή πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα δημιουργική τουριστική χρονιά, παράλληλα με τη συνεχή βελτίωση της σχέσης ποιότητας – τιμής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024