Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση του ελληνικού αγροτουρισμού σε Ολλανδία και Βέλγιο
Αγροτουρισμός

Παρουσίαση του ελληνικού αγροτουρισμού σε Ολλανδία και Βέλγιο

Το γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το δίκτυο Guest Inn παρουσίασαν τον ελληνικό αγροτουρισμό σε Ολλανδία και Βέλγιο. Στις 13 Μαρτίου, το δίκτυο Guest Inn συμμετείχε στην ελληνική εκδήλωση "Kriekse Dag" στην Ουτρέχτη. Άλλες δύο στοχευμένες παρουσιάσεις στο Άμστερνταμ και στις Βρυξέλλες είχαν ως στόχο την παρουσίαση μιας διαφορετικής Ελλάδας μέσα από τη φιλοσοφία, τους ξενώνες και τους προορισμούς του δικτύου Guest Inn.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τρείς παρουσιάσεις αφιερωμένες αποκλειστικά στον ελληνικό αγροτουρισμό που οργάνωσαν από κοινού, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το δίκτυο Guest Inn στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Πρόκειται για μια συντονισμένη, οργανωμένη και στοχευμένη προβολή σε δύο αγορές που έχουν να προσφέρουν πολλά στην περεταίρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του τουρισμού στη χώρα μας.

Στις 13 Μαρτίου, το δίκτυο Guest Inn συμμετείχε στην ελληνική εκδήλωση “Kriekse Dag” στην Ουτρέχτη, στην οποία παρευρέθηκαν 500 Ολλανδοί προσκεκλημένοι από τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το ενημερωτικό site Grieksegids.nl και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του δικτύου, να γνωρίσουν από κοντά τους ιδιοκτήτες των ξενώνων του, να γευτούν σπιτικά τοπικά εδέσματα και ποτά, και να κερδίσουν δωρεάν διαμονές και εκπτώσεις που προσέφεραω οι ξενώνες του δικτύου.

Οι δύο στοχευμένες παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαρτίου στο Άμστερνταμ και στις 16 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή 60 περίπου προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, bloggers, θεματικά τουριστικά γραφεία και Tour Operators, είχαν ως στόχο την παρουσίαση μιας διαφορετικής Ελλάδας μέσα από τη φιλοσοφία, τους ξενώνες και τους προορισμούς του δικτύου Guest Inn.

Κατά τη διάρκεια και των δύο παρουσιάσεων, υπήρξε εκτενή παρουσίαση της φιλοσοφίας που πρεσβεύει το δίκτυο Guest Inn, καθώς και τους άμεσους στόχους που θέτει για την περεταίρω ανάπτυξη και προώθηση της εναλλακτικής Ελλάδας προς το εξωτερικό. Επίσης, αναφέρθηκαν τα κριτήρια επιλογής καθώς και το προφίλ των ξενώνων-μελών του, οι συνεργαζόμενες εταιρείες (Web Hotelier, Greek Breakfast, Green Key, Paths of Greece, κ.ά.) και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού. Τέλος, παρουσιάστηκε το νέο ανανεωμένο site του Guest Inn με ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές ενότητες και τον διαδραστικό χάρτη αναζήτησης, καθώς και όλες οι καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ταξιδιώτες του δικτύου για να μπορέσουν να κλείσουν το επόμενο ταξίδι τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι προσκεκλημένοι για το γεγονός ότι το δίκτυο Guest Inn φέρνει σε άμεση επαφή τους ιδιοκτήτες με τους ταξιδιώτες παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, καθώς και για το Travel Agent tool της Web Hotelier, μια υπηρεσία που επιτρέπει στα τουριστικά γραφεία να συνεργάζονται on line με τους ξενώνες.

Οι καλεσμένοι σε όλες τις παρουσιάσεις είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους 8 ιδιοκτήτες ξενώνων που ταξίδεψαν μαζί με το Guest Inn και να μιλήσουν απευθείας μαζί τους, να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας σπιτικά τοπικά εδέσματα και ποτά που έστειλαν οι ξενώνες του δικτύου από όλη την Ελλάδα και να κερδίσουν μέσω κληρώσεων 18 δωρεάν διαμονές που προσέφεραν 14 ξενώνες του δικτύου.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική εντύπωση έκανε η νέα ελληνική start-up gogreek που ανέλαβε τα “έξυπνα” δωράκια των δημοσιογράφων, μέσα από τα οποία μεταδίδεται η κουλτούρα, η παράδοση και η ιστορία της Ελλάδας, ενώ η Βio Νet West Hellas που ανέλαβε τη μεταφορά του υλικού από την Ελλάδα στην Ολλανδία, εξάγει εδώ και 20 χρόνια ελληνικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά σε όλη την Ευρώπη και προχωρά άμεσα στην ένταξη των νέων αγροτουριστικών ξενώνων που διαθέτει στο δίκτυο Guest Inn.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο Guest Inn ιδρύθηκε το 2004 στην Ελλάδα και αποτελεί το το πρώτο δίκτυο προώθησης και προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων στις διεθνείς αγορές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024