Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Η αντίδραση του HATTA κατά της Αγροτουριστικής εκφράζει προσωπικά συμφέρονται και όχι τον κλάδο

ΠΟΕΤ: Η αντίδραση του HATTA κατά της Αγροτουριστικής εκφράζει προσωπικά συμφέρονται και όχι τον κλάδο

Με αφορμή την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) σχετικά με το πρόγραμμα “Λευκές και Πράσινες εβδομάδες” η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) με ανακοίνωσή της παρατηρεί…

Με αφορμή την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) σχετικά με το πρόγραμμα “Λευκές και Πράσινες εβδομάδες”<...> η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) με ανακοίνωσή της παρατηρεί τα εξής:

“Ο ΗΑΤΤΑ πολύ σωστά τοποθετείται στο θέμα αυτό, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που απαιτούν απαντήσεις.

  • Πού ήταν τόσα χρόνια ο ΗΑΤΤΑ όταν η Αγροτουριστική απέκτησε άδεια τουριστικού γραφείου;
  • Όταν εκδίδεται μια άδεια τουριστικού γραφείου, αποστέλλεται αντίγραφο στον ΗΑΤΤΑ. Για ποιο λόγο ο ΗΑΤΤΑ δεν διαμαρτυρήθηκε τότε στον ΕΟΤ; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν ενημέρωσε τότε τα μέλη του και τα ενημερώνει τώρα;
  • Εάν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα του ΗΑΤΤΑ ως προς το σκέλος αυτό, την απάντηση θα την δώσουμε στην συνέχεια. Η Αγροτουριστική αποφάσισε για πρώτη φορά, αντί να αναθέσει το έργο αυτό σε ένα συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, να το αναθέσει αρχικά στην ΠΟΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) με τις 15 ενώσεις τουριστικών γραφείων μελών ανά την Ελλάδα και που μέλη της επίσης είναι και ενώσεις ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων.

Η ΠΟΕΤ γνωρίζοντας πως στην Αττική υπάρχει και άλλη Ομοσπονδία αμιγώς ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν), πρότεινε να μοιραστεί το έργο μεταξύ των Ομοσπονδιών.

Έτσι ενεργούν οι Ομοσπονδίες και με τον τρόπο αυτό προστατεύουν όλα τα μέλη τους και όχι μεμονωμένα κάποιο από τα μέλη, όπως επιχειρείται με το δελτίο τύπου του ΗΑΤΤΑ.

Έτσι το έργο αυτό της Αγροτουριστικής δόθηκε στα δευτεροβάθμια συλλογικά όργανα, όχι με σκοπό να υποκαταστήσουν τους επιχειρηματίες (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, γιατί ο κάθε ιδιοκτήτης τουριστικού λεωφορείου που είναι συγχρόνως και τουριστικό γραφείο εκδίδει ο ίδιος απευθείας τιμολόγιο), αλλά να μοιραστεί το έργο σε όλους και σε όσους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ενδιαφέρονται να το αναλάβουν και όχι σε έναν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου.

Η ΠΟΕΤ προχώρησε στην σύσταση 4 μελούς επιτροπής η οποία θα αναλάβει την διαχείριση αυτού του έργου, το οποίο δικαιούνται διότι είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και εξ όσων γνωρίζουμε, το ίδιο έχει πράξει και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν.

Φυσικά εδώ πρέπει να δούμε τι σημαίνουν τώρα τα όψιμα “κροκοδείλια δάκρυα” κάποιων προστατών του κλάδου και το ερώτημά μας είναι: τι έχει αλλάξει και εμφανίζεται τόσο όψιμο ενδιαφέρον; Δεν είναι δηλαδή δίκαιο να διανεμηθεί το έργο σε όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, αντί να νέμεται ένα τόσο μεγάλο έργο ένα μεμονωμένο τουριστικό γραφείο;

Πως και γιατί ο ΗΑΤΤΑ κατηγορεί σήμερα τα ΕΤΑ για την ανάθεση του έργου, όταν μέχρι προχθές “πήγαιναν χέρι – χέρι” με κοινές παρουσίες, κοινά συμφέροντα, έτσι έλεγαν (βλέπε συνεδριακό κέντρο, παλαιό αεροδρόμιο κ.λ.π);

Υπάρχουν βέβαια πολλά σκοτεινά σημεία στα θέματα των τουριστικών λεωφορείων, αλλά δεν είναι της στιγμής να ανασκαλεύουμε το παρελθόν, γιατί κάποιοι πρέπει να κρύβονται.

Να είστε σίγουροι, ότι η Ομοσπονδία εάν χρειαστεί, για το καλό του κλάδου θα δώσει και συνέχεια σε όλα αυτά τα ακανθώδη ζητήματα, ποτέ όμως δεν θα ακολουθήσει τέτοια τακτική διάσπασης που δρομολογείται από άγνωστα συμφέροντα για την υποβάθμιση του κλάδου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024