Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτην Arabian Travel Market και η Νομαρχία Πειραιά

Στην Arabian Travel Market και η Νομαρχία Πειραιά

Στη διεθνούς εμβέλειας τουριστική έκθεση Arabian Travel Market, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι από σήμερα, 6 έως 9 Μαΐου 2008, βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Πειραιά, προβάλλοντας τις ομορφιές […]

Στη διεθνούς εμβέλειας τουριστική έκθεση Arabian Travel Market, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι από σήμερα, 6 έως 9 Μαΐου 2008, βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Πειραιά, προβάλλοντας τις ομορφιές των νησιών<...>του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά. Η ολοκληρωμένη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στην Αrabian Travel Market αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή της περιοχής και των δυνατοτήτων της στην αναδυόμενη αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι από τις πιο μεγάλες και ποιοτικές, καθώς θα λάβουν μέρος περισσότεροι από κάθε άλλη φορά εκθέτες (εξειδικευμένοι κρατικοί φορείς στον τουριστικό τομέα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γραφεία τουριστικών συμβούλων, μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και εταιρίες κ.ά) από 100 και πλέον χώρες. `Αλλωστε, η τουριστική αγορά του Ντουμπάϊ και γενικότερα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 64% των κατοίκων ταξιδεύουν στο εξωτερικό μια φορά τον χρόνο, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Η δε κατά κεφαλή δαπάνη ανέρχεται στα 1.700 δολάρια Η.Π.Α., υψηλότερη κατά 500 δολάρια, της αντίστοιχης μέσης δαπάνης για τους Ευρωπαίους.

Στόχος της Νομαρχίας Πειραιά είναι να προσελκύσει έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών και επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι θα προμηθευτούν από το περίπτερό της Νομαρχίας που θα βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή το πλήρως ανανεωμένο και πολύγλωσσο – μεταφρασμένο και στα Αραβικά – διαφημιστικό υλικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το περίπτερο της Νομαρχίας Πειραιά θα είναι πλαισιωμένο από έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα ενημερώνει τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας τόνισε: «Γνωρίζοντας ότι ο τουρισμός είναι για τα νησιά μας βασικός μοχλός για την ανάπτυξή τους, εδώ και πέντε χρόνια προσεγγίζουμε τις παγκόσμιες τουριστικές αγορές με προσεκτικά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό. Στόχος μας να αποκομίσουμε οφέλη για την περιοχή μας, καθιστώντας την σταθερό τουριστικό προορισμό. Δυστυχώς στην προσπάθεια που καταβάλλουμε δεν έχουμε την απαραίτητη στήριξη της Πολιτείας. Αν και διανύουμε το 2008 οι νομαρχίες ακόμη περιμένουμε να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα για την τουριστική προβολή του έτους 2007. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί σύντομα με την καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024