Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΥΡΙΖΑ: 'Δε φταίει ο τουρισμός. Η κυβέρνηση τουριστών φταίει'
Τουριστική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: 'Δε φταίει ο τουρισμός. Η κυβέρνηση τουριστών φταίει'

Σύμφωνα με την τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα επέμεινε στα αρνητικά τεστ 72 ώρες πριν, ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στη χώρα απο κάθε πύλη εισόδου, σε μαζικά τεστ και ενίσχυση του ΕΣΥ.

“Τη δήθεν επιτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης τη διαδέχθηκε η ομολογία της πολιτικής τους αποτυχίας με το δεύτερο lockdown. Την επικοινωνιακή τακτική του καταλογισμού των κυβερνητικών ευθυνών στην ατομική ευθύνη των πολιτών και των νέων ανθρώπων την διαδέχεται σήμερα η ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη για τις ‘εγκληματικές’ αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, αναφέρει σε δήλώσή της η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

“Από την αρχή επιμέναμε στην επανεκκίνηση του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με ενιαία και καθολική εφαρμογή.

Επιμείναμε στα αρνητικά τεστ 72 ώρες πριν, ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στη χώρα απο κάθε πύλη εισόδου, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών, των τουριστών και του τουρισμού. Επιμείναμε σε μαζικά τεστ και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Εχθές, για ακόμα μία φορά ο κ. Θεοχάρης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του ως υπουργός Τουρισμού κρύφτηκε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως το σχέδιο μας ήταν να κλείσουμε τον τουρισμό.

Σήμερα, του απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια κρίση ειλικρίνειας: ‘Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε'”.

Η κα Νοτοπούλου τονίζει ότι η κυβέρνηση ομολογεί πως άνοιξε την οικονομία χωρίς σχέδιο, διακινδυνεύοντας την υγεία των πολιτών. “Δε φταίει ο τουρισμός, η κυβέρνηση τουριστών φταίει. ‘Επιτελική’ ανευθυνότητα, εγκληματικές ευθύνες”, καταλήγει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διέψευσε κατηγορηματικά μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ τη δήλωση που του αποδόθηκε ότι η έξαρση του κορωνοιού το φθινόπωρο, οφείλεται στην βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό το καλοκαίρι. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για διαστρέβλωση της δήλωσής του τονίζοντας ότι πότε δεν ειπέ κάτι τέτοιο. “Δεν είναι ανακάλυψη και σοφία, είναι παγκόσμια πραγματικότητα. Σε όλο τον πλανήτη έπεσαν έξω ως προς την εκτίμηση του δευτέρου κύματος για τον κορωνοϊό. Η ταχύτητα του κορωνοϊού και ήρθε με μεγαλύτερη σφοδρότητα και ο ιός μεταλλάχτηκε ως προς την διασπορά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024