Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 οι προτάσεις ΣΕΤΕ – ΞΕΕ για τα πρωτόκολλα λειτουργίας ξενοδοχείων
Ξενοδοχία

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 οι προτάσεις ΣΕΤΕ – ΞΕΕ για τα πρωτόκολλα λειτουργίας ξενοδοχείων

Ο ΣΕΤΕ έχει ήδη αναθέσει (pro bono) σε TUV Austria, TUV Hellas, SGS Hellas και Cosmocert την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων υγειονομικής ασφάλειας και λειτουργίας για τα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα φιλοξενίας.

Σχετικά με διαρροές σχεδίων που αφορούν πρωτόκολλα λειτουργίας ξενοδοχείων, ο ΣΕΤΕ και το ΞΕΕ επαναλαμβάνουν ότι το επίσημο κείμενο που έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν στο Υπουργείο Τουρισμού, με το οποίο βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, θα κατατεθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

“Ο,τιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή, δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση σε μια περίοδο που απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και έγκυρη ενημέρωση”, τονίζουν οι δύο τουριστικοί φορείς.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει αναθέσει (pro bono) σε TUV Austria, TUV Hellas, SGS Hellas και Cosmocert την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων υγειονομικής ασφάλειας και λειτουργίας για τα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα φιλοξενίας.

Κ. Νοτοπούλου: Προσωρινά τα μέτρα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό
Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των εργαζομένων και κυρίως στον επισιτισμό – τουρισμό “προσωρινά”, καθώς “δεν υπαγορεύτηκαν βάσει κάποιας στρατηγικής, αλλά της συνήθους τακτικής του ‘βλέποντας και κάνοντας'”. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση “παριστάνει πως ξέχασε το αυτονόητο, ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων απαιτεί και την αυτονόητη παράταση των επιδομάτων ανεργίας και της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ”. Καλεί την κυβέρνηση “να σταματήσει να εμπαίζει τους συμπολίτες μας και να παρατείνει άμεσα τη χορήγηση των ανωτέρω για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο” και τους αρμόδιους υπουργούς “να πράξουν το αυτονόητο για την εξασφάλιση της επιβίωσης και των θέσεων εργασίας τόσων χιλιάδων εργαζομένων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024