Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Καρπενήσι πιο ακριβό από το Παρίσι

Το Καρπενήσι πιο ακριβό από το Παρίσι

Το θέμα της ακρίβειας τέθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων του ALPHA, δηλώνοντας ότι το Υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα των τιμών…

Το θέμα της ακρίβειας τέθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε<...> ερώτηση δημοσιογράφων του ALPHA, δηλώνοντας ότι το Υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα των τιμών, αν και αυτό έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Ο Υπουργός σχολίασε, “Στο Καρπενήσι, υπάρχουν τιμές για όλους. Εξαρτάται που πάει ο καθένας. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα τόσο ακριβή, όσο προβάλλεται. Είναι μια χώρα που μπορεί να είναι και πολύ ακριβή και πολύ προσιτή. Τη ζούμε την ελληνική περιφέρεια. Εγώ δε, ανεξάρτητα από την όποια ιδιότητά μου, πάντοτε προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαι”. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε το γεγονός ότι εάν και άλλοι προορισμοί επιλεγούν, οι οποίοι θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, η αγορά θα εξισορροπήσει από μόνη της τις τιμές.

Σε σχέση με τους παραδοσιακούς προορισμούς όπως είναι η Αράχοβα και τις καταγγελίες για υπερβολική αύξηση των τιμών την περίοδο των Χριστουγέννων στην περιοχή αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε, “Τέτοιου είδους παράπονα δέχεται το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης από την εποχή σύστασης του. Είναι διεθνής αυτή η πρακτική, σε περιόδους υψηλής τουριστικής κίνησης οι ξενοδόχοι, να ζητούν από πριν τις κρατήσεις, βάζοντας κατά κάποιο τρόπο τις προϋποθέσεις, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων”.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Μένουμε Ελλάδα”, το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι και προβάλει νέους προορισμούς , με γνώμονα της αλλαγής σκέψης και προσανατολισμού και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας πέρα από τους παραδοσιακούς τόπους όπου υπάρχει ήδη αυξημένη κίνηση και κορεσμός

Τέλος, όσον αφορά το θέμα παραμονής του κ. Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Υπουργός ανάφερε, “Χρειάζεται να στήσουμε τη στρατηγική μας, η οποία έχει προοπτική τουλάχιστον δεκαετίας, να ολοκληρώσουμε τις θεσμικές παρεμβάσεις. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα επίκειται η κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου, που βάζει τάξη στο άναρχο και ακατάστατο τουριστικό περιβάλλον, που βρήκαμε μπροστά μας. Θέλει δουλειά αυτή η ιστορία”.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι αντιμετωπίζει με πάρα πολύ σεβασμό το Υπουργείο και το ρόλο που έχει σε αυτό. “Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο τομέας. Το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και καλώς εννοούμενο επαγγελματισμό. Πιστεύω, ότι είναι ο τομέας που η Ελλάδα μπορεί πειστικά και ανταγωνιστικά, να βγει στο διεθνές περιβάλλον, φτάνει να γίνουν κάποια πράγματα για τα οποία επιμένουμε. Δηλαδή νοικοκύρεμα του τουριστικού τοπίου, καθαριότητα, καλύτερη λειτουργικότητα της νομοθεσίας, λιγότερη γραφειοκρατία, φιλόξενο, φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν δουλειά, επιμονή και προσπάθεια”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024