Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚεφαλογιάννη: Εφ όλης της ύλης συνάντηση με τουριστικούς φορείς στην Κέρκυρα
Περιφέρεια

Κεφαλογιάννη: Εφ όλης της ύλης συνάντηση με τουριστικούς φορείς στην Κέρκυρα

Για τους βασικούς άξονες για μία ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στην Κέρκυρα τόσο για την επόμενη τουριστική χρονιά όσο και μεσοπρόθεσμα, αλλά και τις πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης μίλησε στους φορείς της Κέρκυρας η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μετά από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και μίλησε σε σύσκεψη με τουριστικούς φορείς.
Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού η εδραίωση της Ελλάδας ως ένας παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός, με τουριστική περίοδο, που θα ξεπερνάει τους λίγους καλοκαιρινούς μήνες και θα επεκτείνεται για περισσότερο χρόνο, αξιοποιώντας τον ανεξάντλητο πλούτο που διαθέτει, ανέφερε στην ομιλία της η κα Κεφαλογιάννη.
Η Υπουργός τόνισε επίσης, ότι στην κατεύθυνση που έχει ορίσει το Υπουργείο, δηλαδή εκείνη της ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της αειφορίας, έχουν δρομολογηθεί ήδη και υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σημαντικά για την περιοχή προγράμματα και πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα η συνεργασία με την Fraport και την Fly Dubai για την γραμμή Dubai – Κέρκυρα – Dubai και η δυναμική παρουσία του Film Office Ιονίων Νήσων για την προώθηση διεθνών και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών.
Ο τουρισμός, μπορεί να λειτουργεί ως καταλύτης της ανάπτυξης. Στην Ελλάδα συνολικά αλλά και σε μέρη με τόσο σπουδαία παράδοση, όπως τα Ιόνια Νησιά και ειδικότερα η Κέρκυρα” είπε συγκεκριμένα η κα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη και η στήριξη από την ηγεσία του ελληνικού τουρισμού, προς το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο του εγχώριου τουριστικού τομέα, μπορεί να θεωρείται δεδομένη.
Ο βιώσιμος τουρισμός, το πρόβλημα του υπερτουρισμού, τα προβλήματα σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές υποδομές είναι μερικά από τα ζητήματα που αποτέλεσαν θέμα συζήτησης αλλά και στόχους για αντιμετώπιση από πλευράς υπουργείου, ενώ εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάγκη βλετίωσης υποδομών όπως το οδικό δίκτυο και οι υπηρεσίες, με φαινόμενα ακρίβειας που πλήττουν την οικονομία αλλά και με την απώλεια χιλιάδων τουριστών που χρησιμοποιούν την Κέρκυρα ως αεροδρόμιο είτε για να μεταβούν στην Αλβανία είτε για να επιβιβαστούν σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024