Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΜέτρα για τη διάδοση της Ελληνικής Κουζίνας προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Μέτρα για τη διάδοση της Ελληνικής Κουζίνας προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Μέτρα για τη διάδοση και καθιέρωση της Ελληνικής Κουζίνας, με στόχο την αναβάθμιση της εστίασης, η οποία αποτελεί μέρος του εγχώριου τουριστικού πακέτου, προωθούνται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Μέτρα για τη διάδοση και καθιέρωση της Ελληνικής Κουζίνας, με στόχο την αναβάθμιση της εστίασης, η οποία αποτελεί μέρος<...>του εγχώριου τουριστικού πακέτου, προωθούνται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων, Ποτών και Γαστρονομίας “προωθούνται αποφάσεις που αφορούν στην αύξηση της χρηματοδότησης και την απλοποίηση των διαδικασιών για την ένταξη επιχειρήσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΠΑΝ. Το πρόγραμμα αυτό ενισχύει φορείς για την υλοποίηση ενεργειών διάδοσης, καθιέρωσης, διάσωσης της Ελληνικής Παραδοσιακής, Εθνικής, Τοπικής, ή και δημιουργικής Κουζίνας, ώστε αυτή να αποτελεί σημαντικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο του συνολικού Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.

Οι δράσεις του άρχισαν να υλοποιούνται ύστερα από τις σχετικές ενέργειες που έγιναν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και “σήμερα”, όπως σημείωσε ο κ. Λιάσκος, “στο πλαίσιο ενεργοποίησης ενός νέου βελτιωμένου οδηγού προωθούνται ρυθμίσεις, που θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες, θα αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις, και θα αντιμετωπίσουν τυχόν καθυστερήσεις που υπήρχαν”.

Παράλληλα, στα πλαίσια της νέας στρατηγικής για κοινή παρουσία και συνδυασμένη προβολή στο εξωτερικό του ελληνικού τουρισμού και προϊόντων με `όχημα` τη γαστρονομία, αποφασίστηκε να συμμετέχει ο ΟΠΕ με αυτόνομο περίπτερο στις τουριστικές εκθέσεις, που παίρνει μέρος ο Ε.Ο.Τ., προβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα (όπως κρασί, μαστίχα, ελαιόλαδο κ.λ.π.) και να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

“Η προώθηση της Ελληνικής Κουζίνας και των Ελληνικών Προϊόντων με σεβασμό στη παράδοση και γνώμονα την ποιότητα είναι μονόδρομος για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες στο τομέα της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024