Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνία προβολής της ελληνικής κουζίνας στη Γερμανία

Συμφωνία προβολής της ελληνικής κουζίνας στη Γερμανία

Σύμβαση συνεργασίας με τον Οργανισμό Γερμανικών Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Επιχειρήσεων (DEHOGA) της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίαςυπέγραψε πριν λίγες μέρες ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), με στόχο την προώθηση και ανάδειξη της […]

Σύμβαση συνεργασίας με τον Οργανισμό Γερμανικών Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Επιχειρήσεων (DEHOGA) της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας<...>υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), με στόχο την προώθηση και ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, και ιδιαίτερα της κρητικής διατροφής, στη Γερμανία. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτής της συνεργασίας ανήκει στον πρόεδρο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου – ευρωβουλευτή των ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας, κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, κρητικής καταγωγής.

“Οι ελληνικές επιχειρήσεις εστίασης μετρούνται σε δεκάδες χιλιάδες στη Γερμανία. Όλες αυτές θα υποστηριχθούν για να ξεπεράσουν το παλιό πρότυπο `τζατζίκι – σουβλάκι – μουσακάς` που έκανε γνωστή την ελληνική κουζίνα στο παρελθόν. Η εμμονή σε αυτή την κουζίνα έχει υποβαθμίσει σημαντικά τα ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας στη συνείδηση των πολιτών.

Πρέπει λοιπόν να αναδειχθεί η ποιότητα της κρητικής και της ελληνικής διατροφής και τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτήν όπως το ελαιόλαδο, τα κηπευτικά, τα χόρτα, το ελληνικό κρασί που είναι σχεδόν άγνωστο κ.α. Παράλληλα με τη συμφωνία αυτή μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ποιότητα αυτή και στα χιλιάδες Γερμανικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθιέρωση των προϊόντων και του συνόλου των ελληνικών γαστρονομικών πολιτιστικών αγαθών ως προϊόντα ποιότητας μέσω της χρησιμοποίησης ενός αναγνωρισμένου πιστοποιητικού ποιότητας”, δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Για το σκοπό αυτό ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) αναπτύσσει βασικές αρχές για το δικαίωμα να φέρει και να χρησιμοποιεί κανείς έναν ειδικό σήμα (π.χ. “Ελληνική-Μεσογειακή κουζίνα”, “Κουζίνα κατά τις βασικές αρχές της Κρητικής Διατροφής”).

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας ο DHW και ο DEHOGA θα υποστηρίζουν τα αναπτυχθέντα πιστοποιητικά ποιότητας μέσω του τύπου και των δημοσίων σχέσεων.

Ο DHW θα δημιουργεί την επαφή με ανάλογους οργανισμούς στην Ελλάδα, εγγυάται την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας με την ανταλλαγή εξειδικευμένου προσωπικού, παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων και στις δύο χώρες, πρακτικής εξάσκησης κλπ. και θα ενημερώνει τα μέλη του με τις δυνατότητες ένταξής τους σε αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα.

Επίσης οι δύο φορείς θα διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις για τους Έλληνες Γαστρονόμους και θα συνεργάζονται στενά με το Κέντρο Επιμόρφωσης Γαστρονομίας της Γερμανίας για την εξειδικευμένη κατάρτιση των ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Όλοι οι Έλληνες Γαστρονόμοι με την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους στον Οργανισμό Γερμανικών Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Επιχειρήσεων (DEHOGA) θα γίνονται αυτόματα μέλη, χωρίς καμία επιβάρυνση, και στον Οργανισμό Ελληνικών Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Επιχειρήσεων του DHW, τον επονομαζόμενο GRIHOGA. Σε περίπτωση καταγγελίας της ιδιότητας του μέλους στον DEHOGA, η επιχείρηση διαγράφεται αυτόματα και από τον GRIHOGA.

“Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για να μπορούν να επιλέγουν τα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα έχοντας τη βεβαιότητα για την ποιοτική επιλογή που κάνουν. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με προοπτική επιτυχίας θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές που θα εγγυώνται το νέο ποιοτικό άλμα που θα κάνουμε”, επεσήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι ο DEHOGA NRW εκπροσωπεί 20.000 εγγεγραμμένους ξενοδόχους και γαστρονόμους στην Ρηνανία και την Βεστφαλία, εκ των οποίων περίπου 500 είναι ελληνικής καταγωγής. Ο τομέας της γαστρονομίας και του ξενοδοχείου στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία απασχολεί περίπου 180.000 άτομα και 12.300 μαθητευόμενους σε 44.000 μονάδες με ετήσιο τζίρο γύρω στα 11 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με γερμανικά στατιστικά στοιχεία στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία υπάρχουν πάνω από 2.000 ξενοδοχεία και εστιατόρια σε ελληνικά χέρια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024