Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση κίνησης στα Βρετανικά αεροδρόμια

Αύξηση κίνησης στα Βρετανικά αεροδρόμια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, τα εφτά διεθνή αεροδρόμια της χώρας, τον φετινό Αύγουστο, παρουσίασαν την μεγαλύτερη κίνηση για μήνα Αύγουστο στην ιστορία τους. Τον Αύγουστο […]

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, τα εφτά διεθνή αεροδρόμια της χώρας, τον φετινό<...> Αύγουστο, παρουσίασαν την μεγαλύτερη κίνηση για μήνα Αύγουστο στην ιστορία τους. Τον Αύγουστο του 2003, ταξίδεψαν συνολικά 13,7 εκατ. Επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 3,6%.

Όλες οι αγορές παρουσίασαν σταδιακή άνοδο ύστερα από το τέλος του πολέμου στο Ιράκ και τη μείωση των κρουσμάτων του ιού Sars. Η αγορά όμως που παρουσίασε την μεγαλύτερη κίνηση ήταν η Ευρωπαϊκή. Οι προγραμματισμένες πτήσεις αυξήθηκαν κατά 9,5% υποβοηθούμενες κυρίως από τις πτήσεις χαμηλού κόστους. Επίσης, αύξηση περίπου 3% παρουσίασαν και οι ναυλωμένες πτήσεις.

Η κίνηση, όμως, στο Βόρειο Ατλαντικό παρουσιάστηκε μειωμένη από τις προηγούμενες χρονιές και ειδικότερα τον μήνα Αύγουστο σημειώνοντας πτώση 1,1%. Αντίθετα, οι πτήσεις σε άλλες μακρινές διαδρομές είχαν αύξηση 3,6%. Ειδικότερα, οι ναυλωμένες πτήσεις είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα της τάξεως του 1,2% από πέρυσι, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού είχαν μια μικρή μείωση της τάξης του 1,5%.

Ανάμεσα στα διεθνή αεροδρόμια, το Aberdeen ήταν αυτό που παρουσίασε μείωση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που είχαν αύξηση μέσα στον Αύγουστο. Ειδικότερα, το Heathrow ήταν αυτό το οποίο παρουσίασε σταδιακή άνοδο υποβοηθούμενο όμως από την British Airways της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,4% στα τέλη του Ιουλίου. Το Gatwick είχε και αυτό αύξηση της τάξης του 2%, η οποία οφειλόταν στην αύξηση του 20% που παρουσίασαν οι Ευρωπαϊκές προγραμματισμένες πτήσεις. Τέλος, το αεροδρόμιο Stansted παρουσίασε αύξηση 13,5%, η οποία προερχόταν επίσης από την μεγάλη αύξηση των προγραμματισμένων Ευρωπαϊκών πτήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024