Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυστάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην BAA για πώληση 3 αεροδρομίων

Συστάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην BAA για πώληση 3 αεροδρομίων

Κάνοντας λόγο για μονοπωλιακή λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων στην Βρετανία, έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνιστά στη διαχειρίστρια εταιρία BAA να προβεί στην πώληση 3 εκ των 7 συνολικά αεροδρομίων της […]

Κάνοντας λόγο για μονοπωλιακή λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων στην Βρετανία, έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνιστά στη διαχειρίστρια εταιρία BAA να<...> προβεί στην πώληση 3 εκ των 7 συνολικά αεροδρομίων της και ειδικότερα αυτών στο Χίθροου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ.

Παράλληλα, η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγορεύει επίσης στην BAA να κατέχει αεροδρόμια τόσο στην Γλασκώβη, όσο και στο Εδιμβούργο.

Η BAA, από την πλευρά της, απάντησε ότι “δεν είναι στις προθέσεις της να πουλήσει κανένα από τα τρία αεροδρόμια”.

Όπως ανέφερε ο chairman της BAA Airports, κ. Christopher Clarke, “η έλλειψη ανταγωνισμού στα 7 αεροδρόμια της BAA οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η μη ανταπόκριση στις ανάγκες πελατών των αεροπορικών εταιριών και στην έλλειψη πρωτοβουλιών για το σχεδιασμό δράσεων”.

Σημειώνεται πως τα ευρήματα της έκθεσης είναι προσωρινά – με την τελική απόφαση για το μέλλον της εταιρίας να αναμένεται τον Απρίλιο του 2009 – αν και ήδη έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

“Η εταιρία θα συνεχίσει να καταδεικνύει στην Επιτροπή τα σημεία της μελέτης που χωλαίνουν, με αποτέλεσμα οι συστάσεις της να μην είναι ορθές” τόνισε ο CEO της BAA, κ. Colin Matthews.

Ικανοποίηση από την έκθεση εξέφρασαν πολλές αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η easyJet. “Τα ευρήματα της έκθεσης της Επιτροπής είναι ότι ακριβώς αναμέναμε από έναν ειλικρινή και αντικειμενικό απολογισμό των αεροδρομίων” ανέφερε ο CEO της εταιρίας, κ. Andy Harrison. “Αναφέρουν ότι ξέρει ο καθένας, δηλαδή ότι τα αεροδρόμια μας δεν λειτουργούν, όπως επίσης και η BAA, αλλά και οι κανονισμοί” πρόσθεσε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024