Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕξηγήσεις Σπηλιωτόπουλου για την αναντιστοιχία επίσημων στοιχείων με αυτά του ΣΕΤΕ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εξηγήσεις Σπηλιωτόπουλου για την αναντιστοιχία επίσημων στοιχείων με αυτά του ΣΕΤΕ

“Όταν μιλούμε για αυξήσεις ή για μειώσεις, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μια αντικειμενική βάση συγκρίσεως. Η βάση συγκρίσεως αυτή είναι τα περσινά δεδομένα. Και τα περσινά δεδομένα προέκυψαν από μετρήσεις που είχαν γίνει με βάση τη συγκεκριμένη μεθοδολογία που, και φέτος, χρησιμοποιούμε. Το επίσημο κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέτρηση…

“Όταν μιλούμε για αυξήσεις ή για μειώσεις, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μια αντικειμενική βάση συγκρίσεως. Η βάση συγκρίσεως αυτή είναι τα περσινά δεδομένα. Και τα περσινά δεδομένα προέκυψαν από<...> μετρήσεις που είχαν γίνει με βάση τη συγκεκριμένη μεθοδολογία που, και φέτος, χρησιμοποιούμε. Το επίσημο κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέτρηση και δεν μπορεί να το συγκρίνουμε με βάση κάποια άλλη μεθοδολογία που ενδεχομένως χρησιμοποιεί ο ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ πήρε την πρωτοβουλία φέτος και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη μέτρηση, αλλά αυτό αφορά το ΣΕΤΕ. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει μια βάση σύγκρισης. `Αρα, για να υπάρχει σύγκριση, να είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη μέτρηση. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μεθοδολογία των προηγουμένων κυβερνήσεων, των προηγουμένων ετών”. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας πριν λίγες μέρες στην εκπομπή «Χρώματα Ελλάδας» του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9.84 και στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη, σχετικά με την αναντιστοιχία των επίσημων στοιχείων με αυτών του ΣΕΤΕ για την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας.

Με βάση την πάγια αυτή μέτρηση, για το εξάμηνο μέχρι Γενάρη έως Ιούνιο, η αύξηση στα αεροδρόμια, στις αφίξεις, ήταν 3%, ενώ στον Ιούλιο υπήρχε μια στασιμότητα σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

“Με όλα τα δεδομένα”, επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “ο ελληνικός τουρισμός είναι αυτός που αντέχει, σε σχέση με άλλα τουριστικά προϊόντα, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας. Δηλαδή δουλεύουμε, ενώ το ευρώ πια είναι εξαιρετικά ακριβό λόγω της διεθνούς οικονομικής στασιμότητας και της χρηματοπιστωτικής κρίσης, και άρα, αντιλαμβάνεστε ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες, δηλαδή οι χώρες που είναι στην ευρωζώνη, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Παρόλα αυτά, οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης είχαν τα προβλήματά τους, η Ελλάδα όμως κατάφερε και άντεξε”.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, δεν θα πρέπει να στεκόμαστε στο πόσοι μπήκαν και πόσοι βγήκαν, διότι σημασία έχει η αύξηση του εισοδήματος, η οποία φέτος ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Η Τράπεζα της Ελλάδας, μας δίνει αύξηση εσόδων προερχόμενα από τον τουρισμό, της τάξης του 8,5%. “Όταν έχουμε αύξηση εσόδων 8,5%, άρα έχουμε περισσότερα χρήματα απΆ ότι είχαμε τις προηγούμενες χρονιές, αυτό για μας σημαίνει ότι έχουμε αύξηση του ποιοτικού τουρισμού. Εξ αρχής αυτός ήταν ο στόχος μας. Είχαμε βάλει στόχο ποιοτικά να ανεβάσουμε το επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των εσόδων” κατέληξε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024