Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση-ρεκόρ για το αεροδρόμιο Heathrow τον Ιανουάριο του 2011
Η αύξηση πτήσεων προς Κίνα και Ινδία έδωσε ώθηση στο Heathrow

Αύξηση-ρεκόρ για το αεροδρόμιο Heathrow τον Ιανουάριο του 2011

Το διεθνές αεροδρόμιο Heathrow επανήλθε από την προ-Χριστουγέννων κρίση που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας την υψηλότερη επιβατική κίνηση για τον Ιανουάριο, από το […]

Το διεθνές αεροδρόμιο Heathrow επανήλθε από την προ-Χριστουγέννων κρίση που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας<...> την υψηλότερη επιβατική κίνηση για τον Ιανουάριο, από το 2006. Ο φορέας διαχείρισης του αεροδρομίου, BAA, δήλωσε ότι οι επιδόσεις του Heathrow τον περασμένο μήνα ήταν οι καλύτερες στην ιστορία του, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από την αύξηση πτήσεων προς Κίνα και Ινδία.

Αντίθετα, η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Stansted μειώθηκε κατά 5,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2010, λόγω της μείωσης των πτήσεων χαμηλού κόστους. Ωστόσο, η BAA δήλωσε ότι η μείωση είναι μάλλον πιο κοντά στο 4,5%, καθώς ο αριθμός των επιβατών του περασμένου έτους αυξήθηκε λόγω των εκτροπών πτήσεων που έγιναν, λόγω των καιρικών συνθηκών..

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών της BAA ήταν αυξημένος κατά 3,8% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2010, όταν το πσοσοτό κυκλοφορίας μειώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η εσωτερική κυκλοφορία ήταν αυξημένη κατά 8,3%, επηρεασμένη περισσότερο από άλλες αγορές λόγω του χιονιού σε όλη τη Βρετανία τον περασμένο Ιανουάριο. Τα ευρωπαϊκά προγραμματισμένα δρομολόγια αυξήθηκαν κατά 2,7% και η κίνηση του Βορείου Ατλαντικού ήταν κατά 3,2% υψηλότερη. Τα υπόλοιπα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων σημείωσαν αύξηση κατά 4,5% συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 30% στις πτήσεις προς την Κίνα και κατά 10% για την Ινδια.

Το Εδιμβούργο, η Γλασκόβη και το Σαουθάμπτον σημείωσαν αυξήσεις ρεκόρ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010. Το Εδιμβούργο κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στη κίνηση, η οποία ενισχύθηκε από νέα δρομολόγια προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BAA, Colin Matthews, δήλωσε: “Οι επιβάτες θέλουν ποιοτικές υπηρεσίες στα αεροδρόμιά μας, από την αρχή μέχρι το τέλος των ταξιδιών τους. Όσο καλύτερα συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρείες και τους φορείς παροχής υπηρεσιών εδάφους, τόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία για τους πελάτες τόσο σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας όσο και κατά τη διάρκεια δυσλειτουργιών. Συνεργαζόμαστε με όλες τις εταιρείες στο Heathrow και αλλού, για να βελτιώσουμε την εμπειρία των επιβατών και να καταστήσουμε τα αεροδρόμια μας πιο αξιόπιστα, οικοδομώντας ενισχυμένα σχέδια εκτάκτων αναγκών. Η σημερινή απόδοση των αερολιμένων μας είναι ισχυρή και αντικατοπτρίζει τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος

Ειδικότερα, οι ισχυρές επιδόσεις του Heathrow και το επενδυτικό μας πρόγραμμα, ύψους 5 δισ. λιρών, είναι θετικό για τη βρετανική οικονομία και για τους επιβάτες. Στη Σκωτία, βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια ανάπτυξης, με επενδύσεις σε νέα δρομολόγια, ενώ και η κυκλοφορία στο Σαουθάμπτον εμφανίζει αυξητικούς ρυθμούς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024