Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Νέα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην 68η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο<...> υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής εξήγγειλε νέα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην 68η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο<...> υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής εξήγγειλε νέα έργα στο αεροδρόμιο `Μακεδονία`, όπως η κατασκευή ξενοδοχείου, πάρκινγκ και σταθμού καυσίμων που πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα. Τα νέα αυτά έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπως ανέφερε ο υπουργός θα γίνουν με τη μέθοδο της παραχώρησης. “Τα έργα αυτά θα δημοπρατηθούν σύντομα, ήδη γίνονται τα τεύχη δημοπράτησης” είπε.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που έχουν ολοκληρωθεί και εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκτήσει τα πλεονεκτήματα διεθνών αεροδρομίων και να έχει σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Αναλυτικά, ο κ. Βερελής ανέφερε πως πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση, η οποία θα ξεπεράσει συνολικά τα 800 εκατ. ευρώ. “Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ένα δύσκολο ανάγλυφο και μια δύσκολη γεωγραφία. Η χώρα αυτή έχει ανάγκη από πολλά αεροδρόμια, καλά αεροδρόμια, όμως, που να μπορούν να εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία γίνεται μία μεγάλη επένδυση, η οποία συνολικά θα φτάσει τα 800 εκατ. ευρώ και πλέον. Ένα μέρος έχει ήδη ολοκληρωθεί, ένα μέρος είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε και δύο μεγάλα έργα να ξεκινήσουν”.

Μέχρι στιγμής, έχει ολοκληρωθεί το νέο κτίριο του αεροδρομίου, μία σειρά επενδύσεων για το δίκτυο πτήσεων, όπως είναι το σύστημα ILS και το τροχοδρόμιο. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν την κατασκευή του νέου σύγχρονου εμπορευματικού σταθμού σε έκταση 6.000 τ.μ., τη νέα πρόσβαση προς το αεροδρόμιο, που θα λύσει μια σειρά από μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και προβλήματα λειτουργικότητας και τον καινούργιο αεροσταθμό.

Για το τελευταίο αυτό έργο ο κ. Βερελής ανέφερε ότι προετοιμάζεται η δημοπράτησή του. “Πρόκειται για έναν μεγάλο καινούργιο αεροσταθμό, ο οποίος θα λύσει τα προβλήματα για τις επόμενες δεκαετίες. Η διαδικασία η οποία έχει επιλεγεί είναι να τελειώσουμε γρήγορα με τη μελέτη προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα διαγωνισμό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιλέξουμε γρήγορα τον ανάδοχο”, ανέφερε.

Ένα ακόμη σημαντικό έργο είναι ο διάδρομος απογείωσης που θα επεκταθεί μέσα στη θάλασσα, για την κατασκευή του οποίου εκκρεμούν οι δικαστικές προσφυγές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. “Είναι σημαντικό έργο και ελπίζουμε πολύ γρήγορα οι δικαστικές αρχές να πάρουν τις αποφάσεις τους, προκειμένου να προχωρήσει η τεχνική φάση και να έχουμε ανάδοχο για την κατασκευή του” είπε.

“Με το σύνολο των έργων το αεροδρόμιο Μακεδονία γίνεται ένα αεροδρόμιο με πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα, με πλεονεκτήματα να δέχεται διεθνείς πτήσεις όλων των τύπων των σύγχρονων αεροσκαφών και επίσης να έχει σημαντική οικονομική δραστηριότητα”, κατέληξε ο κ. Βερελής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024