Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο Καλύμνου

Εγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο Καλύμνου

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ δαπανήθηκε για την κατασκευή του κτιρίου του αεροσταθμού του αεροδρομίου της Καλύμνου το οποίο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του…

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ δαπανήθηκε για την κατασκευή του κτιρίου του αεροσταθμού του αεροδρομίου της Καλύμνου το οποίο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη ο οποίος μεταξύ άλλων<...> στην ομιλία του τόνισε: «Το αεροδρόμιο της Καλύμνου, το 41ο της χώρας, θα δώσει μια νέα πνοή στην κοινωνική, οικονομική, εμπορική και τουριστική ζωή του νησιού και των Δωδεκανήσων ευρύτερα. Θα εξυπηρετήσει την καθημερινότητα, τις μετακινήσεις των ίδιων των κατοίκων. Αλλά και θα διευκολύνει τους επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν την εξαιρετική φυσική ομορφιά του νησιού και τη φιλοξενία των Καλυμνίων.

Το υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών έχει χαράξει μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων. Διότι οι κάτοικοι της περιφέρειας είναι, αυτή τη στιγμή, εκείνοι οι οποίοι χρειάζονται καλύτερες υπηρεσίες. Υπηρεσίες οι οποίες είναι ταυτόχρονα σύγχρονες και ελκυστικές προς τους ταξιδιώτες, έλληνες και ξένους».

Επίσης πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής προβλέπονται επενδύσεις ύψους 630 εκατομμυρίων Ευρώ έως και το 2008 για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αεροδρομίων. Ενώ για την αναβάθμιση των συστημάτων αεροναυτιλίας προβλέπονται επενδύσεις 53 εκατομμυρίων Ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο.
Ένα σημαντικό κεφάλαιο της πολιτικής μας είναι η δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ήδη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει προχωρήσει σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άμεση σύνταξη των απαραίτητων μελετών προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του έργου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή την περίοδο περιμένουμε τη μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ επίκεινται προμελέτες για τα υπόλοιπα έργα.
Φιλοδοξούμε το αεροδρόμιο στο Καστέλι να γίνει το κέντρο των αερομεταφορών στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. υπουργός αναφέρθηκε και στις επιδοτούμενες γραμμές σημειώνοντας:«Με τις νέες τριετείς συμβάσεις έχουν επιτευχθεί βελτιωμένα δρομολόγια για τη θερινή και τη χειμερινή περίοδο, στα όρια αντοχής της οικονομίας. Η πολιτεία επιδοτεί τις άγονες γραμμές τουλάχιστον 26 εκατ. ευρώ ετησίως, μια επιδότηση που αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών».

Νωρίτερα ο υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών είχε επισκεφθεί την Αστυπάλαια, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς. Ο κ. Λιάπης επεσήμανε ότι πλέον η Αστυπάλαια έχει καλύτερη αεροπορική κάλυψη καθώς οι επιδοτούμενες από το κράτος πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών έχουν διπλασιαστεί και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι διαθέσιμες θέσεις. Ο κ. Λιάπης δήλωσε:
«Ακούσαμε τις επισημάνσεις των φορέων του νησιού. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός ότι πλέον η αεροπορική κάλυψη του νησιού έχει βελτιωθεί αισθητά μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας. Στη γραμμή Αθήνα – Αστυπάλαια – Κάλυμνος προσφέρονται συνολικά 10 εβδομαδιαία δρομολόγια με 403 θέσεις κατά τη θερινή περίοδο. Από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέος προγραμματισμός προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μας να περιορίσουμε την απομόνωση των απομακρυσμένων περιοχών προκειμένου να πετύχουμε τον διακηρυγμένο στόχο της Κυβέρνηση για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας».

Για το αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών προανήγγειλε ότι πέραν των έργων 4,6 εκατ. ευρώ που έγιναν, προγραμματίζονται πρόσθετα έργα ύψους 2 εκατ. ευρώ καθώς και απαλλοτρίωση έκτασης για την κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Παράλληλα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου. Με τη λειτουργία του νέου τμήματος, 8.000 τ.μ., δημιουργούνται τέσσερις επιπλέον πύλες αναχώρησης των επιβατών, ενώ κατασκευάζονται επίσης άλλα 20.000 τ.μ. προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η δυνατότητα εξυπηρέτησης επιβατών κατά τις ώρες αιχμής. Οι νέες επεκτάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως στις αρχές του 2007.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024