Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤην εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων εξετάζουν οι αεροπορικές εταιρίες

Την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων εξετάζουν οι αεροπορικές εταιρίες

Ξεκίνησε το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων από δύο αεροπορικές εταιρίες, που βρίσκονται στην λίστα με τις πιο επικίνδυνες για τρομοκρατικό κτύπημα. Πρώτα θα εξοπλιστούν τον επόμενο χρόνο με […]

Ξεκίνησε το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων από δύο αεροπορικές εταιρίες, που βρίσκονται στην λίστα με τις πιο επικίνδυνες<...> για τρομοκρατικό κτύπημα.

Πρώτα θα εξοπλιστούν τον επόμενο χρόνο με σύστημα προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιθέσεων με πυραύλους θερμικής κεφαλής τα ισραηλινά πολιτικά αεροσκάφη σύμφωνα με εφημερίδα της χώρας. Αρχικά, θα εξοπλιστούν με το σύστημα `Flight Grand` επτά έως 10 επιβατικά αεροσκάφη, μετά την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να δώσει τις απαραίτητες πιστώσεις, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Με το σύστημα αυτό ήταν εξοπλισμένα μέχρι σήμερα μόνο τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ορισμένα ιδιωτικά αεροσκάφη στο Ισραήλ, που εξυπηρετούσαν στη μετακίνηση επιχειρηματιών και πολιτικών.

Η απόφαση για τον εφοδιασμό των πολιτικών αεροσκαφών με το σύστημα αντιμετώπισης πυραύλων, ελήφθη μετά την αποτυχημένη πυραυλική επίθεση εναντίον αεροπλάνου με 261 επιβάτες της ισραηλινής εταιρίας `Αρκια`, στις 28 Νοεμβρίου 2002 κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Μομπάσα στην Κένυα.

Επίσης, η British Airways έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Airbus και την Boeing σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση στα αεροπλάνα της αντιπυραυλικών συστημάτων, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου που επικαλούνται τον διευθυντή ασφαλείας της εταιρίας Τζεφ Γουάντ.

“Συζητούμε με την Airbus και την Boeing αν εξοπλισμοί που είναι διαθέσιμοι για τα στρατιωτικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε επιβατικά αεροπλάνα”, δήλωσε ο Γουάντ στη βρετανική εφημερίδα. Ένας εκπρόσωπος της British Airways επιβεβαίωσε πως η εταιρία επιδιώκει να προστατέψει τα αεροσκάφη της από πιθανή επίθεση με πύραυλο. Η εταιρία κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν την ασφάλεια στις περιοχές γύρω από αεροδρόμια.

Αναλυτές υπογραμμίζουν πάντως ότι το κυριότερο εμπόδιο στην τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων σε εμπορικά αεροσκάφη είναι το κόστος και ότι υπάρχουν όρια στο πόσο καλά μπορούν να προστατευθούν επιβατικά αεροπλάνα που πετούν με μικρή ταχύτητα και δεν είναι οπλισμένα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024