Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΖημίες εμφάνισε στο 2ο εξάμηνο χρήσης της η China Southern Airlines

Ζημίες εμφάνισε στο 2ο εξάμηνο χρήσης της η China Southern Airlines

Ζημίες, εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Κίνας, από πλευράς πωλήσεων, `China Southern Airlines Co.`. Τα μεγάλα ποσοστά ζημιών οφείλονται κυρίως στην αύξηση των τιμών […]

Ζημίες, εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Κίνας, από πλευράς πωλήσεων, `China Southern Airlines Co.`.<...> Τα μεγάλα ποσοστά ζημιών οφείλονται κυρίως στην αύξηση των τιμών καυσίμων, η οποία αύξησε συνεπώς και το κόστος λειτουργίας της εταιρίας, σε ποσοστό της τάξης του 66%.

Οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν σε 314,2 εκατ. γιουάν (38 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι κερδών ύψους 873,3 εκατ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία προκύπτουν μετά την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, από τα αντίστοιχα του συνόλου της χρήσης, τα οποία ανακοίνωσε χτες η εταιρία. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 12,9 δισ. γιουάν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της `China Southern Airlines Co.`, κ. Liu Shaoyong, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ανακοίνωσε ότι “σχεδιάζει να μειώσει το κόστος λειτουργίας της αεροπορικής εταιρίας, η οποία εμφάνισε ζημίες, παρά το γεγονός, ότι, οι επιβάτες που μετέφερε ήταν κατά 38% περισσότεροι, φθάνοντας τα 28 εκατ. το 2004, προκειμένου η εταιρία να ξαναγίνει κερδοφόρα”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Κίνας ελέγχει τις τιμές των εισιτηρίων των εσωτερικών πτήσεων και τις τιμές των καυσίμων και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στις αεροπορικές εταιρίες της χώρας να κάνουν κάτι με το υψηλότερο κόστος των καυσίμων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024