Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈλεχγος Boeing 737 Max 9: Χαλαρά μπουλόνια και άλλα εξαρτήματα με πρόβλημα σε περισσότερα αεροπλάνα
Αεροπορικές εταιρείες

Έλεχγος Boeing 737 Max 9: Χαλαρά μπουλόνια και άλλα εξαρτήματα με πρόβλημα σε περισσότερα αεροπλάνα

Χαλαρά εξαρτήματα και σε άλλα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 παγκοσμίως.

Μετά το συμβάν με την πόρτα σε αεροπλάνο της Alaska Airlines τύπου Boieng 737 Max 9 έχουν καθηλωθεί και εξετάζονται όλα τα αεροπλάνα αυτού του τύπου και όπως ανακοινώθηκε η United Airlines βρήκε χαλαρά μπουλόνια και άλλα εξαρτήματα στις πόρτες του Boeing 737 Max 9. Υπάρχουν περισσότερα από 200 αεροσκάφη 737 Max 9 σε ιδιοκτησίας διαφόρων αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως. Η United Airlines διαθέτει στόλο 79 αεροσκαφών 737 Max 9 ενώ η Alaska Airlines 65 αεροσκάφη.

Η United Airlines μεετά από εντολή της Βoeing καθήλωσε και ξεκίνησε ελέγχους στα συγκεκριμένα αεροπλάνα και βρήκε χαλαρά μπουλόνια και άλλα εξαρτήματα στις πόρτες του 737 Max 9, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές που γνωρίζουν τα ευρήματα.

Διαβάστε επίσης → Ποιά αεροπλάνα καθηλώνονται μετά την αποκόλληση πόρτας σε πτήση

Τα ασύμβατα μπουλόνια και άλλα εξαρτήματα στις πόρτες των βυσμάτων έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον πέντε αεροσκάφη, είπε ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Εκπρόσωπος της Boeing αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό αίτημα για σχόλιο ενώ μια εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας, (Federal Aviation Administration), επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα των Ηνωμένων Πολιτειών. H Βoeing όμως έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει τον πλήρη έλεγχο των αεροπλάνων και θέτει την τεχνική της ομάδα στη διάθεση αυτής της έρευνας.

Η United επιβεβαίωσε τα ευρήματα σε μια δήλωση, λέγοντας: «Από τότε που ξεκινήσαμε τις προκαταρκτικές επιθεωρήσεις το Σάββατο, βρήκαμε περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με προβλήματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας – για παράδειγμα, μπουλόνια που χρειάζονταν επιπλέον σφίξιμο. Αυτά τα ευρήματα θα διορθωθούν από την ομάδα των τεχνικών μας για να επιστρέψει με ασφάλεια το αεροσκάφος σε λειτουργία».

Τα ευρήματα στα πέντε αεροσκάφη της United πιθανότατα θα διευρύνουν σημαντικά την πτώση από την προσγείωση, εντείνοντας την εστίαση στην Boeing και την Spirit AeroSystems. Οι δύο αυτές εταιρίες είναι υπεύθυνες για τη συναρμολόγηση, την εγκατάσταση και τους ποιοτικούς ελέγχους της δομής του αεροσκάφους.

Αργότερα, η Alaska Airlines επιβεβαίωσε ότι, επίσης, έχει εντοπίσει προβλήματα με τις πόρτες και τα βύσματα στα προσγειωμένα αεροσκάφη της. “Καθώς οι τεχνικοί συντήρησής μας άρχισαν να προετοιμάζουν τον στόλο μας 737-9 Max για επιθεωρήσεις, μπήκαν στην εν λόγω περιοχή. Οι αρχικές αναφορές από τους τεχνικούς μας δείχνουν ότι κάποιο χαλαρό υλικό ήταν ορατό σε ορισμένα αεροσκάφη”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Τα πέντε αυτά αεροσκάφη παραδόθηκαν στην United μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Σεπτεμβρίου 2023 και πιθανότατα δεν θα είχαν υποβληθεί σε βαρύ έλεγχο συντήρησης C που πραγματοποιείται κάθε 4.000 έως 6.000 ώρες ή δύο έως τρία χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024