Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Iberia σταματά τις πτήσεις προς Αθήνα, Κων/πολη, Κάιρο, Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα
Αεροπορικές εταιρίες

Η Iberia σταματά τις πτήσεις προς Αθήνα, Κων/πολη, Κάιρο, Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα

Η Iberia έχει ήδη επιβεβαίωσει ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια προς Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κάιρο από τα μέσα Ιανουαρίου, τα οποία θα ακολουθήσουν και πτήσεις μακρινών προορισμών (Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα) από την 1η Απριλίου.

Ο ισπανικός αερομεταφορέας Iberia ανακοίνωσε περικοπές στα δρομολόγιά του, ως μέρος του σχεδίου μετασχηματισμού της εταιρείας να επικεντρωθεί σε στρατηγικά και κερδοφόρα δρομολόγια.

Τον περασμένο μήνα η μητρική της Iberia, IAG, ανακοίνωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έχανε 1,7 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Iberia, Rafael Sánchez-Lozano να παραδέχεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια “μάχη για επιβίωση”.

Η Iberia έχει ήδη επιβεβαίωσει ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια προς Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κάιρο από τα μέσα Ιανουαρίου, τα οποία θα ακολουθήσουν και πτήσεις μακρινών προορισμών (Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα) από την 1η Απριλίου.
Η εταιρεία δήλωσε ότι “διακόπτει τις, κυρίως, πτήσεις ταξιδιών αναψυχής από τη Μαδρίτη προς Αθήνα, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα” και ότι “οι προορισμοί αυτοί μπορούν να προσεγγιστούν απευθείας από την Ισπανία με άλλες αεροπορικές εταιρείες”.

Πρόσθεσε ότι η πτήση προς Σαν Χουάν θα εξυπηρετείται μέσω Μαϊάμι, και το Μοντεβιδέο μέσω άλλων προορισμών της Iberia στην περιοχή.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι “οι νέες πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή της στην κερδοφορία και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά”. Ακόμη, ότι “θα βελτιώσει τις συνδέσεις για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας συχνότητα μία ή δύο ημερήσιων πτήσεων”, με αυξημένη χωρητικότητα στις πτήσεις σε προορισμούς όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, το Μαϊάμι, η Κεντρική Αμερική, η Χιλή και ο Ισημερινός και αύξηση της προσφοράς θέσεων για τις υπηρεσίες προς Λονδίνο, Καζαμπλάνκα, Αλγέρι, Ντακάρ, Nouakchott και Μαλάμπο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024