Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚέρδη για την TUI, αλλά και μείωση της χωρητικότητας στα αεροπλάνα της
Η TUI Travel ανακοίνωσε ρεκόρ λειτουργικών κερδών το 2011, στις 471 εκατ. λίρες

Κέρδη για την TUI, αλλά και μείωση της χωρητικότητας στα αεροπλάνα της

Αύξηση έως και 18% σε σχέση με το 2010 εμφάνισαν τα λειτουργικά κέρδη της TUI, αλλά η εταιρεία μειώνει τη χωρητικότητα των αεροπλάνων της κατά 9% για το καλοκαίρι του 2012.

Η TUI Travel ανακοίνωσε ρεκόρ λειτουργικών κερδών το 2011, της τάξης των 471 εκατ. λιρών, αύξηση έως και 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά παράλληλα ανακοίνωσε και τη μείωση της χωρητικότητάς της κατά 9% για το καλοκαίρι του 2012.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρεται ότι τα κέρδη ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, οφείλονται στις αυξημένες πωλήσεις διαφοροποιημένων και εξειδιεκευμένων πακέτων.

Ωστόσο, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 11% σε ετήσια βάση, αναγκάζοντάς την να μειώσει τη χωρητικότητά της κατά 9%. Επέμεινε όμως ότι δε θα ακολουθήσει την πορεία της αντίπαλού της, Thomas Cook, τονίζονται ότι τα πακέτα διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ακόμα “ζωντανά” και “υγιή”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Peter Long, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ισχυρή απόδοσή μας για το 2011,εμφανίζοντας αύξηση κερδών για άλλον ένα χρόνο, με φόντο τις ταραχές σε βασικούς προορισμούς της Βόρειας Αφρικής και την αδύναμη ψυχολογία των καταναλωτών σε ορισμένες από τις βασικές μας αγορές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι σκανδιναβικές χώρες, το Βέλγιο, η Ολλανδία, ο Καναδάς και η Αυστρία είχαν αποτελέσματα ρεκόρ. Τα επιτεύγματα αυτά αντανακλούν τη δύναμη της στρατηγικής μας για την αύξηση της διαφοροποιημένης και αποκλειστικής πώλησης προϊόντων, την αύξηση της ελεγχόμενης διανομής με έμφαση στην online δραστηριοποίηση για την ενίσχυση της πρόσβασης των πελατών μας και τη μείωση του κόστος διανομής, καθώς και την ικανότητά μας για προγράμματα ανάκαμψης και αποδοτικότητας του κόστους.

Παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτήν την επιτυχή στρατηγική και μέσω του νέου προγράμματός μας βελτίωσης της επιχείρησης, την έχουμε βοηθήσει να αντισταθμίσει το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον (συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων σεχδίων για τις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας).

Επιπλέον, συνεχίζουμε την ενίσχυση των ταμειακών ροών μας, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε μέρισμα και την ανάπτυξη. Όλα αυτά σημαίνουν ότι, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της αγοράς, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε από θέση ισχύος”.

Η TUI ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 8 πένες/μετοχή, με συνολικό ετήσιο αποτέλεσμα μέρισμα 11,3 πένες/μετοχή, αύξηση 3% από το 2010.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024