Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΘάνατος ηλικιωμένου επιβάτη μετά από πτώση κατά την έξοδό του από αεροπλάνο
Αερομεταφορές

Θάνατος ηλικιωμένου επιβάτη μετά από πτώση κατά την έξοδό του από αεροπλάνο

Ambulift
Ambulift στο Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου (Φωτό αρχείου)

Το περιστατικό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους ή επιβάτες με κινητικά προβλήματα στα αεροδρόμια.

Οι αρχές διενεργούν ενδελεχή έρευνα μετά από ένα τραγικό συμβάν στο Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, όπου ένας 81χρονος επιβάτης σκοτώθηκε ύστερα από πτώση κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο. Το περιστατικό, που συνέβη στα τέλη Νοεμβρίου περιελάμβανε την πτώση του επιβάτη από ειδικό ανελκυστήρα κατά την αποβίβαση του αεροπλάνου.

Ο ηλικιωμένος είχε ζητήσει ειδική βοήθεια για την αποβίβασή του και μεταφερόταν με Ambulift. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναφέρεται ότι ο επιβάτης έσκυψε για να δώσει μια τσάντα σε έναν εργαζόμενο του αεροδρομίου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την πλατφόρμα, από ύψος περίπο δύο μέτρων. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, και στις 7 Δεκεμβρίου να πεθάνει στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία της Σκωτίας, μαζί με την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας, διερευνούν τις συνθήκες γύρω από αυτό το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος του αεροδρομίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και διαβεβαίωσε τη πλήρη συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές στην έρευνά τους.

Ακόμη, εκπρόσωπος του Γραφείου του Στέμματος δήλωσε: “Ο Εισαγγελέας έχει λάβει αναφορές σχετικά με τον θάνατο ενός 81χρονου άνδρα στο Εδιμβούργο” και πρόσθεσε: “Κοινή έρευνα από την Αστυνομία της Σκωτίας και την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθεί θα εξεταστεί πλήρως από τον Εισαγγελέα Οικονομικών”.

Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, αναμένεται να ρίξει φως σε πιθανούς τομείς για βελτίωση των υπηρεσιών βοήθειας αεροδρομίου, διασφαλίζοντας ότι τέτοια τραγικά γεγονότα δεν θα επαναληφθούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024