Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟ δρ. Α. Παπαθεοδώρου νέος διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ο δρ. Παπαθεοδώρου είναι αναπλ. καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με Έμφαση στον Τουρισμό

Ο δρ. Α. Παπαθεοδώρου νέος διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο δρ. Α. Παπαθεοδώρου έχει ως στόχο του το ΕΤΕΜ να αποτελέσει κέντρο αριστείας της τουριστικής έρευνας στην Ελλάδα μέσα και από την περαιτέρω διεθνοποίηση του προφίλ και των ευρύτερων συνεργασιών του με φορείς του εξωτερικού.

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου ορίζεται ως ο νέος διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του εν λόγω πανεπιστημίου.

Ο δρ. Παπαθεοδώρου είναι αναπλ. καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με Έμφαση στον Τουρισμό. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία το 2000 στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Βρετανίας, ενώ από το 2005 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι επίσης Εξωτερικός Εξεταστής (External Examiner) του Πανεπιστημίου Cranfield της Αγγλίας, ενώ στο παρελθόν υπήρξε Ερευνητικός Συνεργάτης τιμής ένεκεν (Honorary Research Fellow) του Πανεπιστημίου Nottingham και Εξωτερικός Εξεταστής του Πανεπιστημίου Hertfordshire. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεως και είναι συντονιστής της Θεματικής Ενότητας ΔΤΕ50. Έχει περισσότερες από 230 ετεροαναφορές σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και είναι Αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Air Transport Studies και Resource Editor του Annals of Tourism Research. Είναι επίσης μέλος του Σώματος Εμπειρογνωμόνων (Panel of Experts) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Οικονομικών του Τουρισμού (International Association for Tourism Economics) καθώς και Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στο Travel Daily News, ο δρ. Παπαθεοδώρου δήλωσε τα εξής: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της Γ.Σ. του τμήματός μου και ευελπιστώ να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή δρ. Πάρι Τσάρτα, πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντή του ΕΤΕΜ μέχρι σήμερα για την στήριξή του και την εξαιρετική συνεισφορά του στην ανάδειξη του Πανεπιστημίου μας ως έναν από τους σημαντικότερους ερευνητικούς φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα. Στα πλαίσια του ΕΤΕΜ έχουν εκπονηθεί δεκάδες ερευνητικά προγράμματα και μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από τη συμμετοχή του Εργαστηρίου σε διάφορες κοινοτικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Ενεργή σχέση με το ΕΤΕΜ διατηρούν καθηγητές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου όσο και εξωτερικοί συνεργάτες κάτοχοι διδακτορικού στο αντικείμενο του τουρισμού. Στόχος του ΕΤΕΜ είναι να αποτελέσει κέντρο αριστείας της τουριστικής έρευνας στην Ελλάδα μέσα και από την περαιτέρω διεθνοποίηση του προφίλ και των ευρύτερων συνεργασιών του με ερευνητικούς και επαγγελματικούς φορείς του εξωτερικού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024