Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΙδιαίτερη παρουσία της UNICEF στην έκθεση BIT 2008
Κούκλες "Pigotta"

Ιδιαίτερη παρουσία της UNICEF στην έκθεση BIT 2008

Υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες της έκθεσης την σημασία της ενότητας, που πρεσβεύει ο τουρισμός, φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών παραδόσεων, η Bit 2008 για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει στις αίθουσες του εκθεσιακού […]

Υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες της έκθεσης την σημασία της ενότητας, που πρεσβεύει ο τουρισμός, φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών παραδόσεων, η Bit 2008 για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει στις αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου<...>fieramilano (από 21 έως και 24 Φεβρουαρίου) την οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά `UNICEF`, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση BIT, 24 κούκλες `Pigotta`, που κάθε μια είναι ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της κάθε Ιταλικής περιοχής. Η λέξη `Pigotta` ανήκει σε διάλεκτο της περιοχής Λομβαρδίας και χρησιμοποιείται για τις χειροποίητες κούκλες, που φτιαχνόντουσαν από κουρέλια μετά τους πολέμους. Σήμερα, οι κούκλες `Pigotta` συμβολίζουν για την `UNICEF` το κάθε παιδί, του οποίου η ζωή πρέπει να σωθεί. Όποιος “υιοθετεί” μια κούκλα `Pigotta` προσφέρει ένα σωτήριο κουτί για ένα παιδί, το οποίο μειώνει το κίνδυνο θανάτου του στα πέντε πρώτα χρόνια ζωής του. Το κουτί περιλαμβάνει εμβόλια, δόσεις βιταμίνης A, που αποτρέπουν την παιδική τύφλωση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, αντιβιοτικά και φάρμακα κατά της ελονοσίας, που προκαλούν τα κουνούπια. Σημειώνεται ότι η UNICEF αποτελεί τον κυριότερο προμηθευτή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ με τις δράσεις της σώζονται καθημερινά 2,5 εκατ. παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Κάθε κούκλα `Pigotta` απεικονίζει μια αλυσίδα ανθρώπων, η οποία αποτελείται από τον άνθρωπο που τη δημιούργησε, τον άνθρωπο που την υιοθέτησε και το παιδί που σώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε κούκλα φέρει μια ταυτότητα, με το όνομα της και το όνομα του ανθρώπου που τη δημιούργησε. Επίσης, φέρει και μια επιπλέον κάρτα, την οποία ο “θετός γονιός” μπορεί να αποστείλει στον δημιουργό της κούκλας, ενημερώνοντας τον για την αποστολή της κούκλας, η οποία τελικά βρήκε οικογένεια και έτσι ένα ακόμη παιδί εμβολιάστηκε.

Κάθε χρόνο, πολλοί εθελοντές δημιουργούν πανέμορφες χειροποίητες κούκλες Pigotta, χρησιμοποιώντας μόνο ύφασμα και βάτα για παραγέμισμα. Οι κούκλες για την BIT όμως, που θα φορούν τις τοπικές ενδυμασίες των Ιταλικών περιοχών, θα είναι ξεχωριστές και για αυτό το λόγο αναγνωρίσιμες.

Οι 24 κούκλες Pigotta για τις Ιταλικές περιοχές, που θα υπάρχουν στη φετινή έκθεση BIT, θα υιοθετηθούν από τη διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης Fiera Milano Expocts και θα δωρηθούν στο τέλος της έκθεσης στις επίσημες αντιπροσωπείες των περιοχών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024