Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣήμερα τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης “Ποσειδώνια 2008”

Σήμερα τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης “Ποσειδώνια 2008”

Με περισσότερες από 1.700 επιβεβαιωμένες συμμετοχές από 80 χώρες, 21 εθνικά περίπτερα και έναν εκθεσιακό χώρο που εκτείνεται σε 28.100 τετραγωνικά μέτρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού (ΕΚΕ), τα Ποσειδώνια 2008 […]

Με περισσότερες από 1.700 επιβεβαιωμένες συμμετοχές από 80 χώρες, 21 εθνικά περίπτερα και έναν εκθεσιακό χώρο που εκτείνεται σε 28.100 τετραγωνικά μέτρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού (ΕΚΕ), τα Ποσειδώνια 2008 ανοίγουν<...>σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου, τις πύλες τους, παρουσιάζοντας αυτό που ο Έλληνας Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής περιέγραψε εύγλωττα ως την πιο εντυπωσιακή συνάντηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην ιστορία.

Στην ομιλία που έδωσε ο Υπουργός κ. Γεώργιος Βουλγαράκης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον Πειραιά δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “η φετινή έκθεση πρόκειται να αποτελέσει πραγματικά ορόσημο για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο. Τα Ποσειδώνια ανέκαθεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον των ναυτιλιακών κρατών, ως ένας παραδοσιακός χώρος δικτύωσης των επιχειρήσεων του ναυτιλιακού τομέα. Η φετινή εκδήλωση, ωστόσο, πρόκειται να είναι η πλέον επιτυχημένη σε ολόκληρη την ιστορία των σαράντα χρόνων διοργάνωσής των Ποσειδωνίων ενώ όπως δείχνει το ενδιαφέρον συμμετοχής, επισκιάζει οποιαδήποτε άλλη ναυτιλιακή συγκέντρωση οπουδήποτε στον κόσμο και αν πραγματοποιείται».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός κ. Παναγιώτης Καμμένος, εξέφρασε την ευχή τα Ποσειδώνια 2008 να αποτελέσουν έναυσμα για νέες επενδύσεις, να φέρουν κοντά επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Παγκόσμιας και της Μεγάλης των Ελλήνων Ναυτιλίας. Τέλος, συμπλήρωσε, πως όλα αυτά οφείλουν να γίνουν με σεβασμό στις ίδιες αξίες και στα ιδανικά που ανέδειξαν την ελληνική ναυτιλιακή παράδοση, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση προς -το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ναυτιλίας- τους ναυτικούς μας, τη θάλασσα και το περιβάλλον.

Κορυφαίες διεθνείς εταιρίες, εκπροσωπώντας όλο το φάσμα των ναυτιλιακών και των σχετικών με το χώρο τομέων, συμπεριλαμβανομένων ναυπηγο-επισκευαστικών μονάδων, ναυλομεσιτών, ασφαλιστών, P&I Clubs, τραπεζών, λιμενικών αρχών, νηογνωμόνων, επιθεωρητών πλοίων, φορέων νηολόγησης πλοίων, προμηθευτών, εταιριών υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού και τεχνικής υποστήριξης, θα συμμετάσχουν στην τετραήμερη έκθεση, η επίσημη έναρξη της οποίας προγραμματίζεται να γίνει από τον Έλληνα Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γεώργιο Βουλγαράκη.

Ο κ. Νίκος Ευθυμίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), χαρακτήρισε τα Ποσειδώνια ως το βαρόμετρο του παγκόσμιου ναυτιλιακού κλάδου. «Το ισχυρό ενδιαφέρον για τα Ποσειδώνια 2008 αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη της αναμενόμενης ανάπτυξης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και μαρτυρεί την ισχύ του ελληνικού στόλου που ελέγχει 4.200 πλοία, τα οποία ήδη ταξιδεύουν ή είναι υπό παραγγελία, χωρητικότητας περίπου 229 εκ. τόνων. Κάθε δύο χρόνια, τα Ποσειδώνια δίνουν το ρυθμό και αποτελούν σημείο αναφοράς για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια αναφορικά με το σύνολο των παραγγελιών και τη ναυπήγηση πλοίων ειδικότερα.

«Η ναυτιλία είναι ένας από τους οικονομικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο πλέον επιτυχημένος τομέας της Ελληνικής οικονομίας. Τα Ποσειδώνια, ο καλύτερος πρεσβευτής του κλάδου μας, δεν μπορούν παρά να διοργανώνονται κάθε δεύτερο έτος στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού και στη χώρα που ήταν πρωτοπόρος στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τις θαλάσσιες μεταφορές» δήλωσε επίσης ο κ. Ευθυμίου.

Μια αίθουσα διαλέξεων 100 θέσεων εντός του Εκθεσιακού Κέντρου είναι διαθέσιμη σε όλους του εκθέτες για τη διευκόλυνση σεμιναρίων, ημερίδων και συνεντεύξεων τύπου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αναμένονται και ορισμένες σημαντικές ανακοινώσεις, καθώς τα μεγαλύτερα νηολόγια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του νηολογίου των Lloyd`s, του DNV και του Germanischer Lloyd, έχουν ήδη προγραμματίσει συνεντεύξεις τύπου. Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται και από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Γενικό Προξενείο του Παναμά, το Ιρλανδικό Γραφείο Ναυτιλιακής Ανάπτυξης, το κορεατικό και το πολωνικό νηολόγιο.

Μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο κ. Θεμιστοκλής Βώκος, Πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια, δήλωσε ότι η φετινή έκθεση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία καθώς έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. «Τα Ποσειδώνια είναι πλέον επισήμως η πιο αναγνωρισμένη και φημισμένη εκδήλωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Συνδέοντας τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, συζητώντας περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και υπογραμμίζοντας μελλοντικές τάσεις, τα Ποσειδώνια αποτελούν τον καταλύτη των εξελίξεων που διαμορφώνονται στους πιο ισχυρούς φορείς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας».

Σημειώνεται πως τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα, σε μια εκδήλωση όπου κανείς μπορεί να παρευρεθεί με την ειδική πρόσκληση, ενώ από αύριο, Τρίτη, 3 Ιουνίου, τα Ποσειδώνια ανοίγουν τις πύλες τους στους επισκέπτες έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου.

Τα «Ποσειδώνια 2008» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ενώσεως Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, της Ενώσεως Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024