Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣΤΕΚ: Όχι και … ιερά κτυπήματα στον τουρισμό
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΣΤΕΚ: Όχι και … ιερά κτυπήματα στον τουρισμό

Την αντίθεση του στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ν’ απαγορεύσει την τέλεση του μυστηρίου του γάμου σε ναούς που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι τα ξενοδοχεία, εκφράζειμε ανακοίνωση […]

Την αντίθεση του στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ν’ απαγορεύσει την τέλεση του μυστηρίου του γάμου σε ναούς που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι τα ξενοδοχεία, εκφράζει<...>με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ.

Όπως εξηγεί: “Αρκετά ποιοτικά ξενοδοχειακά καταλύματα στην Κύπρο έχουν ανεγείρει παρεκκλήσια εντός των μονάδων προς ικανοποίηση της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για τέλεση θρησκευτικών γάμων. Να σημειωθεί ότι τα ταξίδια για τέλεση γάμων αποτελούν μια εναλλακτική αγορά ήπιας μορφής τουρισμού, που `ναι πολύ προσοδοφόρα για τον κυπριακό τουρισμό και την οικονομία γενικότερα και η οποία εμπίπτει ανάμεσα στις αγορές προτεραιότητας του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Τουρισμό”.

Ο Σύνδεσμος θα ζητήσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ή άλλο εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου για εξεύρεση λύσης που θα εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τουρισμού, πάντοτε εντός των ιερών κανόνων και θεσμών της Εκκλησίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024