Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΘετικά εξελίσσεται το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων στην Κω

Θετικά εξελίσσεται το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων στην Κω

ΚΩΣ – Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου της ABTA, Association of British Travel Agents, με την τρίτη κατά σειρά ενότητα που αφορά τον καταναλωτή/τουρίστα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της […]

ΚΩΣ – Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου της ABTA<.>, Association of British Travel Agents, με την τρίτη κατά σειρά ενότητα που αφορά<...> τον καταναλωτή/τουρίστα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΙ.Τ.ΕΞ. Λονδίνου κ. Πάνο Αργυρό, οι εντυπώσεις από το συνέδριο αλλά και από το νησί της Κω είναι θετικές.

Όπως, επίσης, μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αργυρός "η συμμετοχή των συνέδρων στην Κω ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Κύριος λόγος ήταν η μη θετική εμπειρία της Αυστραλίας, (όπου έγινε το αντίστοιχο συνέδριο το 1999), όπου λόγω απόστασης, καιρικών συνθηκών, αλλά και φτωχής θεματολογίας υπήρχε μεγάλη αποχή, αλλά και απογοήτευση. Για την Κω οι προβλέψεις ήταν μεγαλύτερος αριθμός συνέδρων, περίπου 2.500 άτομα, λόγω της κοντινής απόστασης από την Μεγάλη Βρετανία, και την ενδιαφέρουσα θεματολογία. Τελικά, οι σύνεδροι ήταν 1.800 εκ των οποίων το 40-45% ήταν τουριστικοί πράκτορες και tour operators, όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως. Στην περίπτωση της Κω η απογοήτευση ήταν από την μεριά αυτών που τελικά δεν συμμετείχαν. Αυτοί που δεν θέλανε να έρθουν γιατί φοβόντουσαν ότι το συνέδριο θα είναι αποτυχία, τελικά το μετάνιωσαν."

Μέρα με τη μέρα και πλησιάζοντας προς το κλείσιμο του συνεδρίου φαίνεται ότι όλα πάνε πολύ καλά. 'Η ABTA χρειάζεται αυτή την επιτυχία', μας δήλωσε ο κ. Αργυρός, 'οι περισσότεροι σύνεδροι είναι ευχαριστημένοι από την οργάνωση και γενικά από την Κω.'

Το μοναδικό του παράπονο είναι ότι περίμενε η τουριστική οικογένεια της Ελλάδας να εκπροσωπηθεί σε μεγαλύτερο αριθμό και υψηλότερο ιεραρχικό επίπεδο σε αυτό το συνέδριο.

Με εξαίρεση τον πρόεδρο του συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, κ. Γιάννη Ευαγγέλου, και τον κ. Μηναϊδη πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η ελληνική παρουσία τόσο των Δ.Σ. των κλαδικών φορέων όσο και μεμονωμένων επιχειρηματιών ήταν πολύ φτωχή και η απουσία πολλών άλλων στελεχών ήταν φανερή.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην Ζάκυνθο και τις προσπάθειες του κ. Κώστα Πανά, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, ο οποίος με πρωτοβουλία του φρόντισε να γίνει αισθητή η παρουσία της Ζακύνθου με την χορηγία ενός από τα γεύματα των συνέδρων.

Ως προς την γενική οργάνωση του συνεδρίου και την ικανότητα του νησιού να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλές διοργανώσεις υπήρξαν πολλά ερωτηματικά. Αναφέρουμε τις σκέψεις του κ. Noel Josephides ιδιοκτήτη του εξειδικευμένου για Ελλάδα tour operator Sunvile Holidays, οι οποίες πρέπει να μας προβληματίσουν για συνεχή βελτίωση.

'Το συνεδριακό κέντρο είναι πραγματικά πολύ υψηλών προδιαγραφών. Κανένας δεν έχει παράπονα. Όμως τα ξενοδοχεία και το προσωπικό τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός διεθνούς συνεδρίου αν δεν φροντίζουν τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στο αεροδρόμιο πρέπει να υπάρχει ομάδα υποδοχής, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε όλα τα συνέδρια διεθνώς. Οι ελλείψεις -κυρίως στις διαδικασίες υποδοχής των συνέδρων- έδειξαν ότι χρειάζονται προσπάθειες ακόμα'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024