Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΞεκινά η διαδικασία αποκατάστασης του κλειστού τμήματος της ΠΑΘΕ στα Τέμπη
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης του κλειστού τμήματος της ΠΑΘΕ στα Τέμπη

“Τη Δευτέρα θα αρχίσει η θετική αντίστροφη μέτρηση” δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης του κλειστού τμήματος της ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη επερώτηση βουλευτών…

“Τη Δευτέρα θα αρχίσει η θετική αντίστροφη μέτρηση” δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, σχετικά<...> με τη διαδικασία αποκατάστασης του κλειστού τμήματος της ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ. Όπως είπε, από την πλευρά του Δημοσίου έχει γίνει ό,τι έπρεπε να γίνει. Αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του παραχωρησιούχου από τον ανεξάρτητο μηχανικό και τους εμπειρογνώμονες, ενώ έχει ήδη υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους και έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές εγκρίσεις και άδειες.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι οι εργασίες στο κλειστό κομμάτι του δρόμου συνολικού μήκους 3,5 χλμ., εκτός του επίφοβου σημείου των 500 μέτρων, θα έπρεπε να αρχίσουν χθες. Ασφαλώς, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου θα εξαρτηθεί, όπως ρητά ορίζει η σύμβαση, από την ετοιμότητα του παραχωρησιούχου και την ενίσχυση στο εργατικό δυναμικό των εργοταξίων, αλλά και από το τι θα συναντήσουν κατά τη διαδικασία αυτή, αφού η μελέτη σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται εν θερμώ. Επίσης, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι κοινός στόχος όλων ανεξαιρέτως, είναι ν’ανοίξει ο δρόμος το ταχύτερο δυνατό κι αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας για τους διερχόμενους. “Δε μιλάμε απλώς για καθάρισμα του δρόμου από μπάζα, αλλά για σύνθετες εργασίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη ζημιά που υφίστανται επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών και την ταλαιπωρία των πολιτών από αυτήν την κρίση, η οποία, όπως είπε, επιδεινώνεται από τα μπλόκα και το κλείσιμο των δρόμων. Μάλιστα, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι χρειάζεται συνεργασία, διάλογος και όχι διαίρεση δυνάμεων. “Παραλάβαμε χρέη, χρέη, χρέη και εξαγγελίες έργων”, είπε, υπενθυμίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες ανακοινώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 και την 1η Σεπτεμβρίου και 31η Αυγούστου δημοπρατήθηκαν δύο μεγάλα έργα, χωρίς την ανάλογη ωριμότητα, με αποτέλεσμα κάθε έργο να αποτελεί και μία κρίση, να οδηγείται σε μεγάλες καθυστερήσεις και τεράστιο κόστος. “Από τότε που αναλάβαμε διαχειριζόμαστε κρίσεις”, τόνισε, “και όλες αυτές έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024