Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕντονη προβολή της Κύπρου στην Ισπανία
Aφιερώματα στο τουριστικό προϊόν του νησιού

Εντονη προβολή της Κύπρου στην Ισπανία

Σε στιγμές βαθιάς τουριστικό-οικονομικής κρίσης έγινε στη Μαδρίτη της Ισπανίας η 30η έκθεση τουρισμού FITUR 2010. Η καθημερινή εφημερίδα El Mundo, η οικονομικές Expansion και Negocio, τα εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα Eventoplus και Tus Destinos, όπως και άλλα ηλεκτρονικά μέσα είχαν μεγάλα αφιερώματα για την…

Σε στιγμές βαθιάς τουριστικό-οικονομικής κρίσης έγινε στη Μαδρίτη της Ισπανίας η 30η έκθεση τουρισμού FITUR 2010. Η καθημερινή εφημερίδα<...> El Mundo, η οικονομικές Expansion και Negocio, τα εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα Eventoplus και Tus Destinos, όπως και άλλα ηλεκτρονικά μέσα είχαν μεγάλα αφιερώματα για την Κύπρο και το “αυθεντικό της τουριστικό προϊόν”.

Το ενδιαφέρον για την Κύπρο ξεκινά από τον υπουργό των Εξωτερικών της Ισπανίας Miguel Angel Moratinos από τότε που ήταν απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή, συνεχίστηκε με την προσωπική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας Jose Luis Rodriguez Zapatero και της πρώτης Κυρίας, Sonsoles Espinosa, τα περασμένα Χριστούγεννα στη Πάφο, και αποκορυφώθηκε με την παρουσία της Κύπρου στη FITUR 2010.

Κλειδί στη επιτυχία της παρουσίας στη Μαδρίτη ήταν η πολύπλευρη εμπλοκή της κας Φοίβης Κατσούρη, γενικής διευθύντριας του ΚΟΤ, ενώ πολύ σημαντική επίσης ήταν εμπλοκή του μέλους του Δ.Σ του ΚΟΤ κ. Ανδρέα Φιλοκύπρου, η υποστήριξη της Κυπριακής Πρεσβείας στη Ισπανία και η επαγγελματική συμπαράσταση Κυπριακών τουριστικών εταιριών και παραγόντων που είναι δικτυωμένοι στη Ισπανία.

Σίγουρα ο Ισπανός επισκέπτης δε θα αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από το τη αγγλική αγορά, καθώς οι 4.000 Ισπανοί που έφτασαν στη Κύπρο πέρυσι είναι πολύ μικρό νούμερο. Όμως με το άνοιγμα των πτήσεων από την Aegean Airlines προς Βαρκελώνη και Μαδρίτη με πολύ καλή σύνδεση στη Αθήνα, όπως επίσης και με την προοπτική που ανοίγεται τώρα για απευθείας πτήσεις οι 15.000 περιηγητές είναι κατά την άποψη τουριστικών παραγόντων της Ισπανίας ένας πολύ εφικτός αριθμός.

Σύμφωνα με τον ελληνόφωνο οργανωτή ταξιδιών κ. Λουίς Αμάτ, που οργανώνει εξειδικευμένα ταξίδια στη Ελλάδα και Κροατία από τη Βαρκελώνη τα τελευταία 15 χρόνια, “οι πτήσεις θα έρθουν αφού δημιουργηθεί ενδιαφέρον, οι προσπάθειες της Κας. Κατσούρη είναι οι πρώτες αξιόλογες που γίνονται στη ισπανική αγορά και εμείς θα τις υποστηρίξουμε με όλη μας την δύναμη”

Ο Francisco Rivero, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Δημοσιογράφων, δήλωσε στην εκδήλωση του ΚΟΤ στο ξενοδοχείο Westin Palace το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου: “Είμαι έτοιμος να έρθω στη Κύπρο για να την περπατήσω και να ενημερώσω τους αναγνώστες μας για αυτόν τον τόσο κοντινό-μακρινό προορισμό που κρύβει τόσους θησαυρούς που Ισπανοί δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει, με αυτό που έκαμε ο ΚΟΤ απόψε δεν μου αφήνει περιθώρια να μην σας επισκεφτώ πολύ σύντομα, μου έχει ανοίξει η όρεξη για ένα διαφορετικό ταξίδι”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024