Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚινητικότητα στην αθηναϊκή ξενοδοχία παρά τη συνεχιζόμενη κρίση
Ξενοδοχία

Κινητικότητα στην αθηναϊκή ξενοδοχία παρά τη συνεχιζόμενη κρίση

Το traveldailynews.gr καταγράφει τα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν πρόσφατα στην Αθήνα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορούν σε αλλαγή διαχείρισης, ανακαινίσεις και καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ξενοδοχίας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Αθήνα για χρόνια αποτελούσε, και θα αποτελεί για καιρό ακόμη, πόλο έλξης τόσο για επιχειρηματίες όσο και για επισκέπτες του κλάδου του τουρισμού. Παρά τις όποιες αρνητικές θέσεις των ειδημόνων της τουριστικής βιομηχανίας για την κατάσταση στην οποία αυτή βρίσκεται, το άνοιγμα πολλών νέων ξενοδοχείων στην περιφέρεια της Αττικής από τον Ιανουάριο του 2015 και έπειτα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο πως υπάρχει θετική εικόνα στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπάρχουν 15 καταγεγραμμένα ξενοδοχεία (συνολικά για την Αττική), τα οποία πήραν άδεια και άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό από τον Ιανουάριο του 2015. Το νούμερο αυτό, που κάθε άλλο παρά μικρό είναι, φανερώνει πως ο τουριστικός κλάδος δείχνει να παραμένει η κυριότερη πηγή εσόδων για την οικονομία της Ελλάδας.


AthensWas.

  • Το AthensWas είναι το νέο luxury design ξενοδοχείο του Ομίλου Anemi Hotels που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2015 τη λειτουργία του με την φιλοδοξία να κάνει τη διαμονή των επισκεπτών του μια ξεχωριστή εμπειρία, με διακριτική πολυτέλεια και αληθινές απολαύσεις. Το AthensWas είναι μέλος των Design Hotels και σχεδιάστηκε με πίστη στις βασικές αρχές του κλασικού μοντερνισμού. Όλα τα δωμάτια (21) του ξενοδοχείου διαθέτουν βεράντα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να απολαύσουν μια από τις πιο σπουδαίες πτυχές της αθηναϊκής ζωής, την ευχαρίστηση της χαλάρωσης σε έναν ανοικτό χώρο.


Το πρώην Athens Imperial, από το 2017 Wyndham Grand Athens.

  • Η Wyndham Hotel Group, η μεγαλύτερη, ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων της, εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο ανοίγει το α’ τρίμηνο του 2017,το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το Wyndham Grand Athens στο κέντρο της Αθήνας. Το Wyndham Grand Athens βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2), όπου η Zeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην ανατολική Ευρώπη, έχει ήδη ξεκινήσει τη μεταμόρφωση του κτηρίου, ιδιοκτησίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το Athens Imperial. Όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, το Wyndham Grand Athens θα έχει 273 δωμάτια, 2.500 τ.μ. χώρων για συνέδρια και εκδηλώσεις, εστιατόριο, μπαρ, spa και ένα Roof Garden 450 τ.μ., με πισίνα και θέα 360° σε όλη την Αθήνα.


Athens Tiare Hotel.

  • Την 1η Αυγούστου 2016, το Athens Tiare Hotel ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του στην Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο είναι μισθωμένο από την Mage Hotels and Resorts για 40 χρόνια. Προηγούμενες ανακοινώσεις αναφέρουν το όνομα Athens Tiffany Hotel. Οι νέοι ιδιοκτήτες του Tiare Hotel υλοποίησαν επένδυση 3 εκατ. ευρώ περίπου για να ξαναλειτουργήσουν το ξενοδοχείο, που μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 λειτουργούσε ως 2Fashion House Hotel από την Classical Hotels (Grecotel). Το Athens Tiare Hotel, έχει δυναμικότητα 111 δωμάτια και σουίτες.
  • Στις αρχές Σεπτεμβρίου το 5 αστέρων και 216 δωματίων Electra Mitropolis θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην οδό Μητροπόλεως, στην Πλατεία Συντάγματος. Τα έργα βρίσκονται στην φάση ολοκλήρωσής τους και το νέο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 216 δωματίων, εκ των οποίων 19 θα είναι σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια.
  • Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό για την πώληση του ξενοδοχείου Ηνίοχος, 134 δωματίων. Το ξενοδοχείο, 3 αστέρων, βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ομονοίας και αποτελείται από ισόγειο, μεσοπάτωμα, 9 ορόφους και ένα χώρο στον τελευταίο όροφο.


Domotel Kastri Athens.

  • Το Domotel Kastri Athens παρέχει φιλοξενία στα βόρεια προάστια της Αθήνας με προσωποποιημένες υπηρεσίες, ξεκάθαρο στιλ και διαρκή προσοχή μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και έχει δυναμικότητα 86 δωματίων, με περιβάλλοντα χώρο 4 στρεμμάτων. Το Συνεδριακό Κέντρο του “Εξέλιξη” διαθέτει μοντέρνο αμφιθέατρο με καμπίνες ταυτόχρονης διερμηνείας, συνολικής χωρητικότητας 196 θέσεων, φυσικά φωτιζόμενο συνεδριακό χώρο πολλαπλών χρήσεων με υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικό εξοπλισμό, χωρητικότητας 550 ατόμων, 16 αίθουσες συναντήσεων χωρητικότητας έως 50 ατόμων, 4 αίθουσες Η/Υ χωρητικότητας έως 33 ατόμων, Business Center και βιβλιοθήκη.
  • Το Athens Suites Status είναι ένα ξενοδοχείο στην “καρδιά” της πόλης (Πετράκη 28, στην Πλάκα) με πρωτοποριακή αισθητική και μικρή απόσταση από όλα τα σημαντικά σημεία της πόλης. Διαθέτει δωμάτια και σουίτες Junior και Delouxe), ενώ στις υπηρσίες του συμπεριλαμβάνονται γιατρός (με κλήση), Express check-in και checkout και δωμάτια για μη καπνίζοντες.


Avenue Hotel.
 

  • Το Avenue Hotel αποτελεί ένα νέο 4στερο ξενοδοχείο, που άνοιξε στις 5 Αυγούστου στη Λεωφόρο Συγγρού (ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Σώστη), προσφέροντας καλαίσθητη κι άνετη διαμονή, καθώς και προσβασιμότητα σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Ανήκει στον Όμιλο Ξενοδοχείων Eurodomus, του επιχειρηματία Κ. Δέδε, ο οποίος έχει δύο ξενοδοχεία στο Ναύπλιο (Μεγάλη Βρετανία και Rex) και το 4άστερο Arion στο Ξυλόκαστρο. To Athens Avenue διαθέτει 94 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους 250 ατόμων, χώρους εστίασης, spa και 5ωροφο υπόγειο πάρκινγκ.
  • Παίρνοντας το όνομά του από το εργαστήρι κεραμικής που πολύ πιθανόν να λειτουργούσε σε αυτήν την τοποθεσία πριν από την κλασική εποχή, με τη νεοκλασική πρόσοψη και τα σωζόμενα βυζαντινά ευρήματα στην αυλή του, το μικρό ξενοδοχείο Apartment Hotel Kerameion στου Ψυρρή συγκεντρώνει την ιστορία της πόλης σε ένα χώρο. Το ξενοδοχείο διατήρησε την πρόσοψη του νεοκλασσικού κτιρίου του 19ου αι. που βρισκόταν εκεί, καθώς το υπόλοιπο κατεδαφίστηκε λόγω του σεισμού του 1999 και ξαναχτίστηκε.


Emporikon Athens Hotel.

  • Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου, το 4στερο Emporikon Athens Hotel της εταιρείας The New Athens Story στεγάζεται σε ένα εμβληματικό art nouveau κτίριο και διαθέτει 14 δωμάτια (δύο εξ αυτών σουίτες). Το ξενοδοχείο, που έχει πίσω του ήδη 100 χρόνια ζωής, ως “Εμπορικόν”, ξενοδοχείο Δ’ κατηγορίας (24 δωματίων), προσφέρει πλέον κάτι περισσότερο από απλά ένα δωμάτιο παρέχοντας στιλ, πολυτέλεια κασι προσοχή στη λεπτομέρεια.


COCO-MAT Hotel Athens.

  • Το COCO-MAT Hotel Athens είναι ένα design hotel στην “καρδιά του” Κολωνακίου, που προσφέρει άνετη διαμονή, ξεκούραστο ύπνο, νόστιμο σπιτικό πρωινό και brunch και διακεκριμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Πατριάρχου Ιωακείμ 36, στη θέση μιας πολυκατοικίας του 1935, από την οποία παρέμεινε μόνο η πρόσοψη, το κλιμακοστάσιο και το σκελετό του κτιρίου στο εσωτερικό. Αποτελεί το δεύτερο της εταιρείας στην πρωτεύουσα, μετά το Hotel Nafsika στην Κηφισιά, που λειτουργεί από το 2012. Tο boutique hotel θα διαθέτει 38 δωμάτια και σουίτες, ενώ στο lobby λειτουργεί το υφιστάμενο κατάστημα της εταιρείας. Ιδιαιτερότητά του το “Honesty Bar”, με τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν ό,τι θέλουν από την ανοιχτή κουζίνα, καταγράφοντας τις προμήθειές τους.

Η πορεία του Athens Hilton…
Η εταιρεία Ιονική Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια του Hilton, βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η Alpha Bank με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. Η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ και D-Marine Investments Holding B.V. Η τράπεζα έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον “Προτιμητέο Επενδυτή” προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

…και η τύχη του Athens Ledra

Η δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου 2016 σχετικά με το 314 δωματίων ξενοδοχείο Athens Ledra αναβλήθηκε μέχρι τον παρόντα Σεπτέμβριο, καθώς δεν υπήρξαν πλειοδότες που να ενδιαφέρθηκαν στην τιμή εκκίνησης των 48. εκατ. ευρώ (ή 153.000 ευρώ ανά δωμάτιο). Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο αναγκάστηκε να κλείσει τον περασμένο Μάιο εξαιτίας χρέους ύψους 6,5 εκατ. ευρώ το χρέος προς την Alpha Bank.

Στη φωτογραφία, άποψη από το Apartment Hotel Kerameion στου Ψυρρή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024