Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑπαραίτητη η διατήρηση στις σχέσεις εργαζομένων – εργοδοτών στον τουρισμό

Απαραίτητη η διατήρηση στις σχέσεις εργαζομένων – εργοδοτών στον τουρισμό

Η διατήρηση της ειρήνης στις εργασιακές σχέσεις είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων και σε περιόδους δύσκολες πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση αλλά και αλληλοσεβασμό τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, […]

Η διατήρηση της ειρήνης στις εργασιακές σχέσεις είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων και σε περιόδους δύσκολες πρέπει<...> όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση αλλά και αλληλοσεβασμό τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, χαιρετίζοντας το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας ΣΕΚ. Ο υπουργός, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για να μη διαταραχθούν οι εργασιακές σχέσεις, είπε ότι δεν πιστεύει πως η ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου μπορεί να επιτευχθεί με την υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων. Διαβεβαίωσε, επίσης, τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις του τουριστικού τομέα και επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας του επαγγέλματος και των συμφερόντων τους.

«Η μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων δεν θα κάνει πιο ανταγωνιστικά τα ξενοδοχεία μας. Η ανταγωνιστικότητα θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης που προσφέρουμε. Αυτό προϋποθέτει την εισαγωγή νέων, σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και διαχείρισης των ξενοδοχειακών μας μονάδων. Προϋποθέτει, ακόμη, τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού. Και οι Κύπριοι εργαζόμενοι μπορούν να προσαρμοστούν και να προσφέρουν την απαιτούμενη ποιότητα. Παράλληλα, απαιτείται ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος με νέες επιλογές για τους επισκέπτες. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Λιλλήκας αναφερόμενος γενικότερα στον τουριστικό τομέα επεσήμανε ότι αποτελεί το βασικότερο στήριγμα της οικονομίας της Κύπρου και υπογράμμισε ότι η συνεισφορά του τουρισμού στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας κυμαίνεται στα 20% περίπου, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό αντιπροσωπεύουν ποσοστό πέραν του 40% των συνολικών εσόδων από την εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά του τουρισμού και στην απασχόληση του εργατικού δυναμικού αφού, όπως είναι γνωστό, δεκάδες χιλιάδες εργοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα στον τομέα αυτό.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι η φετινή χρονιά λόγω διαφόρων αιτίων όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών και το σύνδρομο της άτυπης πνευμονίας, είναι δύσκολη για τον κυπριακό τουρισμό, τα μέτρα στήριξης όμως που έλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και οι προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα είχαν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος που επικρατεί, αφού ο κρατήσεις άρχισαν να κινούνται ανοδικά. Ο κ. Λιλλήκας έκανε αναφορά επίσης στο πάγιο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός και τόνισε ότι το θέμα αποτελεί στόχο του Στρατηγικού Σχεδίου για τον τουρισμό, ο οποίος προτείνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024