Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΟλυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Μια διαφορετική οργάνωση με πολλές καινοτομίες
Παρίσι 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Μια διαφορετική οργάνωση με πολλές καινοτομίες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 ξεχωρίζουν για την καινοτόμο οργάνωση και προσέγγιση, με στόχο να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία τόσο στους αθλητές όσο και στους θεατές, ενσωματώνοντας πολλές νέες τεχνολογίες και βιώσιμες πρακτικές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 προετοιμάζεται για να εκπλήξει τους επισκέπτες των φετινών αγώνων, τηρώντας την ισότητα, τη βιωσιμότητα, αλλά και αξιοποιώντας την τεχνολογία. ο κ. Λάμπης Κωνσταντινίδης διευθυντής σχεδιασμού και συντονισμού των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 ενημέρωσε ότι η φετινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει για πρώτη φορά εκτός γηπέδου στις 26 Ιουλίου 2024.

Η τελετή έναρξης λοιπόν, θα γίνει μέσα στην καρδιά της πόλης του Παρισιού κατά μήκος του Σηκουάνα και σε πολλά σημεία της θα είναι ανοικτή για όλο το κοινό. Η διαδρομή που θα γίνουν δραστηριότητες είναι 6 χιλιόμετρα και καλούνται όλοι οι επισκέπτες της πόλης να λάβουν μέρος. Είναι χαρακτηριστικό όμως από την άλλη πλευρά ότι πολλοί Παρισιάνοι ήδη έχουν δώσει τα σπίτια τους σε βραχυχρόνια μίσθωση για εκείνες τις μέρες με ένα σημαντικό ποσοστό να θέλει να έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Παραδοσιακά το 30% περίπου των μόνιμων κατοίκων βρίσκεται το μήνα Αύγουστο σε διακοπές εκτός της πόλης.

Για πρώτη φορά η φλόγα θα φύγει στις 8 Μαϊου από την Ελλάδα από τον Πειραιά με ιστιοφόρο και θα πάει κατευθείαν στην χώρα διοργάνωσης στο λιμάνι της Μασσαλίας. Αγώνες θα γίνουν και στη θάλασσα της Μασσαλίας, όπως και σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, αλλά και Ταϊτή στη καρδιά του Ειρηνικού στην Γαλλική Πολυνησία όπου θα γίνουν στα μοναδικά της κύματα οι αγώνες του Σερφινγκ.

Για πρώτη πάλι φορά ο αριθμός των αθλητών είναι ακριβώς 50-50 γυναίκες και άντρες δίνοντας έμφαση στην ισότητα που πρεσβεύει το Γαλλικό κράτος. Επίσης, σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει επιπλέον διάθεση 400.000 εισιτηρίων από το ενιαίο και μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα που πουλά τα εισιτήρια χωρίς έτσι να διευκολύνεται η μεσολάβηση τρίτων και η αύξηση των τιμών. Οι τιμές ξεκινούν από τα 24 ευρώ, με το 50% των εισιτηρίων να είναι κάτω των 100 ευρώ ενώ τα ακριβότερα δεν ξεπερνούν τα 950 ευρώ, όπως εκείνα της ιππασίας που θα γίνει στους κήπους των Βερσαλλιών προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους θεατές.

Επίσης, οι αγώνες θα αφήσουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού το μόνο που κατασκευάστηκε είναι μια πισίνα, ενώ το Ολυμπιακών χωριό είναι έτσι κατασκευασμένο που δεν χρειάζεται για την ψύξη του τεχνικό εξοπλισμό και ενέργεια διότι βασίζεται σε ψύχη από το υπέδαφος τελείως φυσική και είναι σχεδιασμένο για το κλίμα που θα υπάρχει το 2050. Ο προϋπολογισμός των Αγώνων είναι 4,4 δις ευρώ με το ένα τρίτο να καλύπτεται από τα εισιτήρια, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Διαβάστε επίσηςΠοια χώρα απειλεί να πάρει τα σκήπτρα από τη Γαλλία ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του κόσμου;

Τέλος, το Παρίσι αναμένει 12 εκατ. επισκέπτες εκείνες τις ημέρες που θα είναι θεατές στους αγώνες, αριθμός που θα το βοηθήσει το 2024 να ξαναβρεθεί στη πρώτη θέση ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του κόσμου. Επίσης, όλες οι κρατήσεις που αφορούν στη φιλοξενία θα γίνονται από συγκεκριμένη πλατφόρμα, hospitalitytravelpackages.paris2024.org. Οι επισκέπτες θα μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τους αγώνες από την πλατφόρμα myparisjetaime Η τεχνολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού δεν θα τυπωθεί τίποτα και όλα θα διακινούνται τεχνολογικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024