Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο 3ο Bike Friendly Forum στη Philoxenia θα αναλύσει ό,τι πρέπει να γνωρίζετε γύρω από το ποδήλατο
Εκδηλώσεις

Το 3ο Bike Friendly Forum στη Philoxenia θα αναλύσει ό,τι πρέπει να γνωρίζετε γύρω από το ποδήλατο

Στιγμιότυπο από το 2o Bike Friendly Forum το 2022

Δικτύωση αλλά και γνώσεις θα αποκομίσουν κατά το 3ο Bike Friendly Forum οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

To Bike Friendly Forum αποτελεί μια εκδήλωση-θεσμός της NatTour για τον ποδηλατικό τουρισμό και το Δίκτυο Bike Friendly στην Ελλάδα. Το 3ο Bike Friendly Forum θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 38ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2023, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της Δ.Ε.Θ. (αίθουσα Β’) με ώρα προσέλευσης στις 10:30 π.μ. και ώρα έναρξης στις 11 π.μ.

Στόχος του Forum είναι να αναδειχθούν τα πολλαπλά (οικονομικά, περιβαλλοντικά, ενεργειακά κλπ) οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου από τους τουρίστες-επισκέπτες αλλά και τους πολίτες, καθώς και η παρουσίαση της ευρύτερης δράσης του Δικτύου Bike Friendly και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων και προορισμών. Στο Forum θα αναλυθεί η χρήση του ποδήλατου ως ήπιου μέσου μετακίνησης των τουριστών όλων των ηλικιών, και κάθε οικονομικής επιφάνειας, αλλά και ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία άθλησης και ψυχαγωγίας.

Στο 3ο Bike Friendly Forum χαιρετισμούς θα πραγματοποιήσουν η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Νίκος Κελαϊδίτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης και ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece κ. Νίκος Διαμαντόπουλος.

Στις θεματικές παρουσιάσεις του Forum περιλαμβάνονται η παρουσίαση του σήματος Bike Friendly από την γενική διευθύντρια της NatTour κα Βίκυ Καραντζαβέλου, η παρουσίαση για το προφίλ των ποδηλατών τουριστών και τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού ιδιαίτερα όσο αφορά τους ποδηλάτες-τουρίστες που προέρχονται από τη Γερμανία από τον Michael Maier (υπεύθυνο τουρισμού στο ομοσπονδιακό γραφείο του ADF της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας), η παρουσίαση «εκμίσθωση και παραχώρηση χρήσης ποδηλάτου από ξενοδοχεία: δικαιώματα, υποχρεώσεις, προϋποθέσεις», από τον κ. Λάζαρο Παυλίδη δικηγόρο (Δ.Σ. Θεσσαλονίκης), DES Ευρωπαϊκού Δικαίου, U.L.B., ενώ τέλος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Δικτύου Bike Friendly, κ. Χρήστος Πετρέας, θα κάνει παρουσίαση για τον ποδηλατικό τουρισμό ως δραστηριότητα αναψυχής ατόμων 50+ μεγαλύτερης ηλικίας και για τις συναφείς Ευρωπαϊκές πολιτικές.

Στο Forum θα υπάρχουν τρία Panel συζητήσεων για τις εφαρμοσμένες Bike Friendly πρακτικές μελών του Δικτύου Bike Friendly. Πιο συγκεκριμένα:

Στο panel «Ποδηλατικές Πόλεις της Ελλάδας – Bike Friendly Destinations» θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Bike Friendly Δήμων όπως ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, η σύμβουλος Τουριστικού Marketing του Δήμου Αριστοτέλη κα Μαρία Πάππα και ο κ. Ευάγγελος Κυριακού από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.

Στο panel «Ξενοδοχεία και Ποδήλατο» θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Bike Friendly ξενοδοχείων όπως η Hotel Manager του Sali Boutique Hotel στην Αλεξανδρούπολη κα Χρύσα Αργυρακάκη, ο κ. Γιώργος Μυλωνάδης Managing Director του καταλύματος Bella Cisterna στον Κάμπο Χίου, η General Manager του Castelli Hotel στην Ζάκυνθο κα Μαρία Λούγαρη και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Golden Star City Resort στην Περαία Θεσσαλονίκης κα Λένα Παπία.

Τέλος, στο panel “Τουριστικά Γραφεία και Ποδηλατικές Εταιρείες” θα συμμετέχουν η Project Manager του Astir Club στη Θεσσαλονίκη κα Κυριακή Ανανιάδου, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου ποδηλατικών περιηγήσεων Solebike  στην Αθήνα  κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο ιδιοκτήτης ποδηλατικού καταστήματος LEROS BIKES cycling STORE στην Λέρου κ. Φανούρης Κοντογιώργης και ο General Manager του Saraya Resort στη Λέρος κ. Μάνος Μαλέας.

Το Δίκτυο “Bike Friendly” στην Ελλάδα αποτελείται από 8 πιστοποιημένους επιλεγμένους Δήμους-προορισμούς, 130 ξενοδοχεία, 60 ποδηλατικές εταιρείες-τουριστικά γραφεία, 3 οινοποιεία-επισκέψιμους χώρους και λοιπές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα πιστοποίησης του Bike Friendly, από την έναρξή του το 2016 έως τώρα, έχει ως στόχο την ανάδειξη του ποδηλάτου ως ένα ήπιο προς το περιβάλλον μεταφορικό και ψυχαγωγικό μέσο για τον επισκέπτη-τουρίστα που θα αναζητήσει τις σχετικές ποδηλατικές υπηρεσίες στα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνει και τους προορισμούς που επισκέπτεται. Το Σήμα “Bike Friendly” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024