Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΥψηλές πληρότητες καταγράφουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για την περίοδο της ΔΕΘ
Ξενοδοχία

Υψηλές πληρότητες καταγράφουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για την περίοδο της ΔΕΘ

Υπάρχουν ήδη προκρατήσεις, όχι μόνο για το διάστημα λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, αλλά και από ανθρώπους που είναι ακόμη σε διακοπές. Στα ξενοδοχεία της πόλης καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες και τα κενά δωμάτια είναι ελάχιστα.

Υψηλές πληρότητες και ελάχιστα κενά δωμάτια για το διάστημα λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, είναι η εικόνα που καταγράφεται από τώρα στα ξενοδοχεία της πόλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέα Μανδρίνο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ/ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm” ο κ. Ναδρίνος είπε ότι τα ξενοδοχεία καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες για την περίοδο 10-18 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι στην πόλη για τον επόμενο μήνα υπάρχουν προκρατήσεις και από επισκέπτες που συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. “Θα είναι καλή η περίοδος της ΔΕΘ, όπως καλός θα είναι και όλος ο Σεπτέμβριος. Υπάρχουν ήδη προκρατήσεις, όχι μόνο για το διάστημα λειτουργίας της Έκθεσης, αλλά και από ανθρώπους που είναι ακόμη σε διακοπές. Στα ξενοδοχεία της πόλης καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες και τα κενά δωμάτια είναι ελάχιστα”, είπε ο κ. Μανδρίνος.

Και πρόσθεσε: “Η πόλη έχει τις κλίνες για να καλύψει τον κόσμο. Υπάρχουν καταλύματα, αλλά και η βραχυχρόνια μίσθωση που θα καλύψουν όλους τους επισκέπτες. Δε θα μείνει κάποιος χωρίς κατάλυμα. Ωστόσο, στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλή η πληρότητα. Κι αν κάποιος δεν βρει δωμάτιο σε κάποιο κεντρικό σημείο, θα μείνει στις παρυφές της Θεσσαλονίκης”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την τουριστική κίνηση, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τι θα συμβεί την περίοδο από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους. Το καλοκαίρι ο κ. Μανδρίνος τόνισε ότι “η πόλη κινήθηκε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, όμως δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Είναι θετικά τα μηνύματα, καθώς υπήρξε αρχικά ο φόβος λόγω του πολέμου. Η Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να πάρει ένα σοβαρό μερίδιο κυρίως από οδικό τουρισμό, γιατί μετά τον κορονοϊό έχουμε μειωμένες αεροπορικές συνδέσεις”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023