Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητούν οι ακτοπλόοι

Αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητούν οι ακτοπλόοι

Η διοίκηση της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας έστειλε επιστολή στο υπουργό Ναυτιλίας ζητώντας την αύξηση των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών πλοίων κατά 10%, όπως είχε εισηγηθεί η Γνωμοδοτική Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Συγκεκριμένα […]

Η διοίκηση της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας έστειλε επιστολή στο υπουργό Ναυτιλίας ζητώντας την αύξηση των εισιτηρίων<...> των ακτοπλοϊκών πλοίων κατά 10%, όπως είχε εισηγηθεί η Γνωμοδοτική Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Η εισήγηση της ΓΕΑΣ είναι πολύ συντηρητική και απέχει της πραγματικότητας, δεδομένου ότι λόγω της εξωφρενικής αύξησης της τιμής των καυσίμων, τα οποία αποτελούν το 20,5% των συντελεστών εκμετάλλευσης του ακτοπλοϊκού επιβατηγού πλοίου, η αύξηση του κόστους υπερβαίνει το 30%, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν είναι στις προθέσεις σας να εισηγηθείτε στην Επιτροπή Τιμών και Εισοδημάτων την ισόποση αύξηση της τιμής του ναυλολόγιου και, αν ναι, πότε θα κινηθεί η διαδικασία για την υλοποίησή της". Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Παντελής Σφηνιάς και ο γ.γ. Ι. Λεφάκης, και απευθύνεται προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή.

Στο υπόμνημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως επείγον, η διοίκηση της ΕΕΑ, υποστηρίζει ότι "η επιβατική κίνηση έχει ήδη μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά πλοία, τα οποία εκτός των καυσίμων και των τεράστιων ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί, έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις των ανταλλακτικών και των δανειοληπτικών υποχρεώσεών τους, λόγω της μεγάλης ανατίμησης του δολαρίου και των επιβληθεισών επί μια τριετία μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σημαντικών αυξήσεων των αποδοχών των πληρωμάτων".

Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές ζητάνε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να ενδιαφερθεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, αφού όπως ισχυρίζονται, αποτελούν τροχοπέδη στους στόχους τους για ποιοτική αναβάθμιση των πλοίων και των παρεχόμενων προς τον επιβάτη υπηρεσιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024