Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα Ελληνοτουρκική θαλάσσια συνεργασία

Νέα Ελληνοτουρκική θαλάσσια συνεργασία

Τα θεμέλια μιας νέας Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών φαίνεται ότι έχουν μπει για τα καλά, ύστερα από την ανακοίνωση του τουριστικού πράκτορα κ. Μιχάλη Κολοκυθιά, να ενώσει […]

Τα θεμέλια μιας νέας Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών φαίνεται ότι έχουν μπει<...> για τα καλά, ύστερα από την ανακοίνωση του τουριστικού πράκτορα κ. Μιχάλη Κολοκυθιά, να ενώσει ακτοπλοϊκά τις περιοχές Χίου – Τσεσμέ, με την έναρξη δρομολογίων από 1η Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, το τουριστικό πρακτορείο `Chios Tours`, που ανήκει στους κ.κ. Μιχάλη και Πέτρο Κολοκυθιά, αποφάσισε να βάλει από 1η Μαρτίου στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ το νεότευκτο, κατασκευής Ιουνίου 2004, πλοίο `Asim`, σε συνεργασία με την τουρκική εταιρία `Passaran`.

Πρόκειται, δηλαδή για `πλοίο του κουτιού`, το οποίο κατασκευάστηκε στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της προαναφερόμενης εταιρίας στην Τραπεζούντα και θα εκτελεί δύο καθημερινά δρομολόγια, ενώ οι δύο μηχανές του, μάρκας Daewoo, εγγυώνται ταξίδι 25 – 30 λεπτών, με σύγχρονες συνθήκες και πλήρεις προδιαγραφές διεθνούς ασφάλειας.

Παράλληλα, ο κ. Μ. Κολοκυθιάς, θέλοντας να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στο χώρο της τουριστικής ακτοπλοΐας, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι “η ναυτιλιακή εταιρία `Chiomar Shipping` είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι βρίσκεται στην τελική φάση ναυπήγησης του πρώτου σκάφους της, μήκους 70μ., χωρητικότητας 500 επιβατών, 5 μεγάλων φορτηγών, 25 Ι.Χ. και ταχύτητας 20 κόμβων”. “Προσδοκώ” σημείωσε ο κ. Κολοκυθιάς, “να καλύψω τις γραμμές Ψαρών – Σάμου – Μυτιλήνης και Τουρκίας, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι “θα του δώσω Χιώτικο όνομα, είναι δικής μου ιδιοκτησίας, θα φέρει ελληνική σημαία, θα γραφτεί στα νηολόγια Χίου και θα απασχολεί Χιώτικα πληρώματα”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Νορβηγικών προδιαγραφών πλοίο θα παραληφθεί σε 15 με 18 μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024