Τελευταία νέα

Νέο πλοίο για την ΑΝΕΚ

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (ΑΝΕΚ) στα πλαίσια υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδιασμού, παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή 4 Μαΐου 2001, το νέο της απόκτημα “Ηellenic Spirit” το οποίο εντάσσει επισήμως […]

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (ΑΝΕΚ<.>) στα πλαίσια υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδιασμού, παρέλαβε την<...> περασμένη Παρασκευή 4 Μαΐου 2001, το νέο της απόκτημα "Ηellenic Spirit" το οποίο εντάσσει επισήμως στον στόλο της. Το "Hellenic Spirit" είναι το δεύτερο νεότευκτο μετά το "Olympic Champion" που ναυπηγήθηκε στην Fosen Mekaniske Verksteder A.S. για λογαριασμό της ΑΝΕΚ. Το κόστος απόκτησης των δύο πλοίων ανέρχεται στα 205 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω Κοινοπρακτικού σχήματος Τραπεζών του οποίου ηγείται η J P Morgan (Chase).

Το πλοίο παρελήφθη από την ΑΝΕΚ 10 ημέρες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία, καθιστώντας έτσι εφικτή την στρατηγική αναδιάταξη του στόλου της και την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση του νέου πλοίου. Τα "Olympic Champion" και "Hellenic Spirit" θεωρούνται αυτή τη στιγμή τα πολυτελέστερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία τους διεθνώς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα καλύπτουν την απ' ευθείας διαδρομή Πάτρα-Ανκόνα σε 18 ώρες. Η ΑΝΕΚ, με τα "Olympic Champion" και "Hellenic Spiriτ" δημιουργεί νέα standards στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και παράλληλα επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, ενδυναμώνοντας σημαντικά την θέση της στο χώρο της Ευρωπαϊκής Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024