Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα επιβατών
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα επιβατών

Στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στην ακτοπλοΐα, καταρτίσθηκε από το ΥΕΝ σχέδιο νόμου με τίτλο «Δικαιώματα – […]

Στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στην ακτοπλοΐα, καταρτίσθηκε από το ΥΕΝ σχέδιο νόμου με τίτλο «Δικαιώματα – Υποχρεώσεις<...>επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές», το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Σκοπός των νέων διατάξεων είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, η αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και η ομαλή δραστηριοποίηση του ακτοπλοϊκού στόλου μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού.

Βασικά σημεία του νέου ρυθμιστικού πλαισίου είναι ο καθορισμός:


  • των περιπτώσεων επιστροφής ναύλων και καταβολής αποζημιώσεων στους επιβάτες

  • της υποχρέωσης των μεταφορέων για την παροχή συνδρομής στους επιβάτες στις περιπτώσεις καθυστερήσεων ή ματαιώσεων δρομολογίων

  • της υποχρέωσης των μεταφορέων για παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης στο επιβατικό κοινό
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024