Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΜε προβλήματα η πρώτη κρουαζιέρα της Εργατικής Εστίας

Με προβλήματα η πρώτη κρουαζιέρα της Εργατικής Εστίας

Με προβλήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, φαίνεται να ξεκίνησε ο θεσμός κρουαζιέρας της Εργατικής Εστίας,αφού το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο `Λισσός`, με 620 επιβάτες και 129 […]

Με προβλήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, φαίνεται να ξεκίνησε ο θεσμός κρουαζιέρας της Εργατικής Εστίας,<...>αφού το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο `Λισσός`, με 620 επιβάτες και 129 μέλη πληρώματος κόλλησε το βράδυ της Κυριακής στα αμμώδη αβαθή της Κεφαλονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά, προκειμένου να κάνει τον περίπλου της Πελοποννήσου, πιάνοντας στα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, του Κατάκολου, του Γυθείου και του Πειραιά. Προχτές, όμως, το απόγευμα, έφθασε στο λιμάνι της Κεφαλονιάς και κατά τη διάρκεια των χειρισμών απόπλου, στις 10:30` με 11:00` το βράδυ, το πλοίο κόλλησε στα αβαθή.

Στην αρχή, το πλήρωμα ειδοποίησε τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι αναμένεται η αποκόλληση του με μηχανικά μέσα του πλοίου, αλλά παρά τις προσπάθειες, το πλοίο αποκολλήθηκε τελικώς χτες.

Στη συνέχεια κατά την προσάραξη του στο λιμάνι του Αργοστολίου, όπου επρόκειτο να ελεγχθεί από δύτες και από ειδικό εμπειρογνώμονα του Νηογνώμονα και να πάρει την έγκριση για τη συνέχιση του ταξιδιού του, προσκόλλησε και πάλι για δεύτερη φορά εντός του λιμένα. Ευτυχώς, όμως αποκολλήθηκε εντός μιας ώρας, για να αγκυροβοληθεί τελικώς εντός του όρμου Αργοστολίου.

Τέλος, αφού επιθεωρήθηκε από επαγγελματία δύτη, και προσκομίσθηκε πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε τελικά στις 14.10 για Ηγουμενίτσα συνεχίζοντας κανονικά την κρουαζιέρα του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024