Τελευταία νέα

Στον Πειραιά το Costa Concordia

Στο λιμάνι του Πειραιά ‘έδεσε’ για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη το νεότευκτο 112.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, της εταιρίας κρουαζιέρων Costa Crociere, το οποίο εγκαινιάστηκετο περασμένο καλοκαίρι, κατά τη […]

Στο λιμάνι του Πειραιά ‘έδεσε’ για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη το νεότευκτο 112.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, της εταιρίας κρουαζιέρων Costa Crociere, το οποίο εγκαινιάστηκε<...>το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ρώμης ‘Σιβιταβέκια’ (Civitavecchia).

Το Costa Concordia μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3.780 επιβάτες, έχει μήκος 290,2μ., πλάτος 35,5μ. υψώνεται σε 13 καταστρώματα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 23,2 κόμβους. Διαθέτει θέατρο 1.287 ατόμων, κινηματογράφο, ντίσκο, καζίνο, internet cafe, 5 τζακούζι και συνολικά 1.500 καμπίνες. Οι 580 από αυτές είναι εσωτερικές και οι 920 εξωτερικές, εκ των οποίων οι 505 με μπαλκόνι. Υπάρχουν ακόμη 70 σουίτες με μπαλκόνι, ενώ για την εξυπηρέτηση των επιβατών η εταιρία απασχολεί πλήρωμα 1.110 ατόμων.

Το Costa Concordia, για την κατασκευή του οποίου επενδύθηκαν περίπου 450 εκατ. ευρώ, παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρων, όπως το Samsara Spa (ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα περιποίησης και ευεξίας), ενώ ένα ακόμη διαφοροποιό στοιχείο του από τα άλλα κρουαζιερόπλοια είναι η ύπαρξη 2 πισίνων, μία στην πρύμνη και μία στη μέση του ίδιου καταστρώματος. Ακόμη μία αποκλειστική καινοτομία αποτελεί ο αυθεντικός εξομοιωτής οδήγησης Grand Prix, η πιο ακριβής αναπαράσταση της F1 που έγινε ποτέ.

Στο εσωτερικό του πλοίου, τη σχεδίαση του οποίου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας από το Μαϊάμι Joe Farcus, παρουσιάζονται τα αρχιτεκτονικά πρότυπα μερικών από τις πιο αγαπημένες πόλεις της Ευρώπης, ενώ ανάλογα έχουν ονομαστεί και τα καταστρώματα, μεταξύ των οποίων υπάρχει και αυτό της Ελλάδας (Greece Deck).

Στη διακόσμηση του εσωτερικού έχουν συμβάλει και μερικοί από τους κορυφαίους Ιταλούς σχεδιαστές, ενώ παρουσιάζονται έργα επίσης κορυφαίων Ιταλών καλλιτεχνών. Στο κρουαζιερόπλοιο εκτίθενται περίπου 6.000 αντίγραφα και αυθεντικά έργα τέχνης, ανερχόμενων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Ακαδημίες Τεχνών.

Στο `Club Concordia`, ένα από τα 5 εστιατόρια του πλοίου, την επιμέλεια της διατροφής έχει αναλάβει ο Ettore Bocchia, ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς `σεφ`.

Με την παράδοση του Costa Concordia ο στόλος της Costa Crociere περιλαμβάνει πλέον 11 πλοία με συνολική δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 20.500 ατόμων σε δίκλινες καμπίνες. Η Costa Crociere έχει παραγγείλει ακόμη 4 νέα πλοία( και ένα σε option), όλα στο ναυπηγείο Fincantieri. Στο ναυπηγείο Sestri Ponente θα κατασκευαστούν δύο αδέλφια πλοία του Costa Concordia. Το Costa Serena, το οποίο υπολογίζεται να εισέλθει στην αγορά τον Μάιο του 2007 και το δεύτερο, που δεν έχει ακόμη ονομαστεί, το καλοκαίρι του 2009.

Εν τω μεταξύ μία άλλη παραγγελία έχει δοθεί στο ναυπηγείο Marghera του ομίλου Fincantieri για ένα 92.700 τόνων κρουαζιερόπλοιο με option και για ακόμη ένα ίδιο πλοίο, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρία την άνοιξη του 2009 και το φθινόπωρο του 2010 αντίστοιχα. Η συνολική προγραμματισμένη δαπάνη για αυτές τις 4 νέες παραγγελίες αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και αποτελεί τμήμα της συνολικής επένδυσης ύψους 4,5 δισ. ευρώ που πραγματοποιεί η Costa Crociere για την επέκταση και αναβάθμιση του στόλου της. Το 2010 με την παράδοση όλων των υπό παραγγελία κρουαζιερόπλοιων, ο στόλος της εταιρίας θα απαρτίζεται από 15 πλοία που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 30.700 άτομα σε δίκλινες καμπίνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024