Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜινωικές Γραμμές: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς
Τα πλοία θα είναι υπό ελληνική σημαία και θα επανδρωθούν με Έλληνες ναυτικούς

Μινωικές Γραμμές: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς

Τα νέα πλοία των Μινωικών Γραμμών, H/S/F "Ευρώπη Παλάς" και H/S/F "Ολύμπια Παλάς" θα δρομολογηθούν στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς.

Σε συνέχεια της αίτησης των Μινωικών Γραμμών για δρομολόγηση των δύο σύχρονων ελληνικών πλοίων τους H/S/F “Ευρώπη Παλάς” και H/S/F “Ολύμπια Παλάς” στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει το επιβατικό κοινό με τα ακόλουθα:

Τα ανωτέρω πλοία, “αδελφά” των H/S/F “Κνωσός Παλάς” και H/S/F “Φαιστός Παλάς”, που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, αποτελούν στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα, ταχύτερα και πολυτελέστερα πλοία στην κατηγορία τους. Η ναυπήγησή τους ολοκληρώθηκε το 2002 και το 2001 αντίστοιχα, σε σχέση με τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ που εξυπηρετούν σήμερα τη δρομολογιακή γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, “Έλυρος” (έτος κατασκευής 1998 – 14 ετών) και “Λατώ” (έτος κατασκευής 1975 – 37 ετών).

Με αυτή τη νέα επιχειρηματική τους κίνηση οι Μινωικές Γραμμές στοχεύουν:
1. Στη δημιουργία, εν μέσω ύφεσης, επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι τα υπό ελληνική σημαία πλοία H/S/F “Ευρώπη Παλάς” και H/S/F “Ολύμπια Παλάς” θα επανδρωθούν με Έλληνες ναυτικούς, ενώ χάριν της λειτουργίας της νέας αυτής γραμμής, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην, πόλη αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.
2. Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα Χανιά μέσω του διεθνούς δίκτυου μεταφορών που μόνο οι Μινωικές Γραμμές διαθέτουν στην Ελλάδα, ως μέλος ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων μεταφορών δια θαλάσσης στην Ευρώπη.
3. Στην τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με στόχο την οικονομική πρόοδο και την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών θεωρεί βέβαιο ότι, οι υποβληθείσες δηλώσεις της για δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων δίδυμων πλοίων της H/S/F “Ευρώπη Παλάς” και H/S/F “Ολύμπια Παλάς”, στην προαναφερόμενη γραμμή από την 1η Απριλίου 2012, θα τύχουν της θετικής αποδοχής του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, χάριν της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τον εμπορικό κόσμο και περεταίρω της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024