Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκτιμήσεις για αύξηση τουριστικής κίνησης 3% το 2007 στην Τσεχία
Τσέχικος Οργανισμός Τουρισμού

Εκτιμήσεις για αύξηση τουριστικής κίνησης 3% το 2007 στην Τσεχία

Τον Ιανουάριο κάθε έτους ο Τσέχικος Οργανισμός Τουρισμού προχωράει στην πρόβλεψη του αριθμού των ξένων τουριστών στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Φέτος οι προβλέψεις αποτελούν προϊόν συνεργασίας με την Ένωση Ταξιδιωτικών […]

Τον Ιανουάριο κάθε έτους ο Τσέχικος Οργανισμός Τουρισμού προχωράει στην πρόβλεψη του αριθμού των ξένων τουριστών στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Φέτος οι προβλέψεις αποτελούν προϊόν συνεργασίας με την Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων<...>της Τσεχίας και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και Γραφείων της Τσεχίας. Ο Τσέχικος Οργανισμός Τουρισμού και αυτές οι ενώσεις κατέληξαν λοιπόν ότι το 2007 θα καταγραφεί μικρή άνοδος της τάξης του 3% αυξάνοντας τους τουρίστες στα 6.7 εκατομμύρια. «Αυτή η τάση» σημειώνουν «θα παρατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, επειδή η Δημοκρατία της Τσεχίας ήδη νοείται τμήμα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι κάτι καινούργιο και ένας άγνωστος προορισμός. Σήμερα κατέχει την θέση μιας χώρας που ανακαλύφθηκε από τους τουρίστες».

«Το 2007 αναμένουμε μία σταδιακή αύξηση των ξένων τουριστών στις περιφέρειες της Τσεχίας με την έντονη προώθηση και τις στοχευόμενες ενέργειες δημοσίων σχέσεων», προσθέτει ο κ. Rostislav Vondruska, διευθυντής του Τσέχικου Οργανισμού Τουρισμού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Πρακτόρων βάσει της τουριστικής κίνησης το 2006 δηλώνει: «Αναμένεται σταθερή πορεία του αριθμού των ξένων τουριστών που επιλέγουν την Πράγα, ενώ οι επισκέπτες των άλλων περιφερειών της Τσεχίας θα σημειώσουν μικρή άνοδο. Όσον αφορά στις εθνικότητες στις πρώτες θέσεις με διψήφιο ποσοστό ανόδου θα βρίσκονται οι Σλοβάκοι, Ρώσοι, Αμερικάνοι και Ασιάτες τουρίστες. Οι ενέργειες του Τσέχικου Οργανισμού Τουρισμού στοχεύουν στην αύξηση των αφίξεων των ξένων τουριστών στην Τσεχία αλλά και οι προσφερόμενες υπηρεσίες διαμονής και όχι μόνο θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από μία συγκεκριμένου επιπέδου ποιότητα».

Ο κ. Pavel Hlinka, πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων της Τσεχίας σχολιάζει για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας: «Αναφορικά με τα ξενοδοχεία στην περιφέρεια, προβλέπω άνοδο στους Τσέχους τουρίστες, αλλά πιστεύω ότι οι συνθήκες για όλους τους τουρίστες θα βελτιωθούν εξαιτίας των επενδύσεων στις υποδομές σε κάθε περιφέρεια. Γι’ αυτό οι ξένοι τουρίστες θα αρχίσουν να επισκέπτονται περισσότερο τις περιφέρειες και αναζητώντας φιλικές τιμές θα τις επιλέγουν πιο συχνά». Σημαντικός είναι επίσης και ο ρόλος των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα 2007 – 2013 αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις εκδηλώσεις ανά περιφέρεια.

Αυξημένος ο αριθμός ξένων τουριστών το 2006

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Τσεχίας παρουσίασε αύξηση 1,6%, σε σύγκριση με το 2005, φθάνοντας τους 6.437.506, ενώ παρόμοια πορεία είχε και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων με άνοδο 2,5%. Για ακόμα μία φορά, 57,5% των ξένων τουριστών, που προτίμησαν την Τσεχία για τις διακοπές τους και έκαναν χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ξενοδοχείων, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της χώρας, Πράγα, καθιστώντας την κύριο προορισμό των ταξιδιωτών για ακόμα μία χρονιά. Κατά εθνικότητα, οι τουρίστες προέρχονται από την Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Αμερική και Ισπανία (από 500.000 έως 200.000 άτομα). Η Πράγα επιλέχθηκε ως προορισμός από το 32,6% των Γερμανών τουριστών, το 90,7% των Ισπανών και 89,5% των Βρετανών.

Η πλειοψηφία των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την χώρα προέρχονται από την Γερμανία και η παραμονή τους είναι κατά μέσο όρο 4,7 ημέρες. Για τους περισσότερους, η Τσεχία δεν είναι ο κύριος προορισμός αλλά επισκέπτονται την χώρα για “short-breaks” ή “city breaks”. Το 2006 το υψηλότερο ποσοστό των Γερμανών τουριστών έφθασε στην χώρα τον Σεπτέμβριο, ενώ το 2005 τον Μάιο. Κατά τους θερινούς μήνες αυτοί οι τουρίστες προτιμούν να περνούν τις διακοπές τους σε πιο εξωτικούς προορισμούς. Σημαντικές μεταβολές έχουν παρατηρηθεί στις αφίξεις των Βρετανών τουριστών, καθώς σημειώθηκε πτώση της τάξης του 13,8% το 2006. Ωστόσο, παραμένουν ακόμα στη δεύτερη θέση των επισκεπτών της Τσεχίας. Η τάση μείωσης της διαμονής στην χώρα είναι ιδιαίτερα εμφανής στους Βρετανούς, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τους είναι παρόμοιος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (2,4 νύχτες κατά μέσο όρο). Η μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή στην Δημοκρατία της Τσεχίας αφορά στους Ρώσους τουρίστες με περισσότερες από 5 διανυκτερεύσεις το 2006, ενώ αποφέρουν και το υψηλότερο τουριστικό συνάλλαγμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024