Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Μ. Ανατολή επιβάλλει την αλλαγή στη βιομηχανία της αεροπορίας
Αερομεταφορές

Η Μ. Ανατολή επιβάλλει την αλλαγή στη βιομηχανία της αεροπορίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γενικό διευθυντή της Etihad Airways, James Hogan, παρατηρείται στροφή της τάσης από τις παραδοσιακές, εδραιωμένες αγορές προς τις αναδυόμενες, ισχυρές οικονομικές αγορές σε Μ. Ανατολή, Ασία, Ν. Αμερική και Αφρική. 'Σε έναν αβέβαιο κόσμο', δήλωσε, 'η Μέση Ανατολή είναι από τα πλέον σημαντικά κέντρα για την ανάπτυξη της αεροπορίας'.

“Τα οικονομικά και εμπορικά κέντρα της Μέσης Ανατολής και οι αεροπορικές εταιρείες  ανοίγουν το δρόμο, ώστε να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι προκλήσεις για την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, να επανέλθει η σταθερότητα και η θετική αλλαγή στη βιομηχανία”. Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς εκπροσώπους του κλάδου στο World Passenger Symposium της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι.

Ο κ. Hogan μίλησε διεξοδικά για τη θετική συνεισφορά της Μέσης Ανατολής στην παγκόσμια οικονομία και πως παρατηρείται στροφή της τάσης από τις παραδοσιακές, εδραιωμένες αγορές προς τις αναδυόμενες, ισχυρές οικονομικές αγορές στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Ν. Αμερική, και στην Αφρική.

“Σε έναν αβέβαιο κόσμο”, δήλωσε ο κ. Hogan, “η Μέση Ανατολή είναι από τα πλέον σημαντικά κέντρα για την ανάπτυξη της αεροπορίας”.

Ακόμη, προάγοντας την στρατηγικά γεωγραφική θέση της, ο κ. Hogan εξήγησε πως η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι κατάλληλη για τη νέα αυτή προσέγγιση, καθώς το Άμπου Ντάμπι είναι το ιδανικό παράδειγμα των νέων κέντρων αεροπορίας.

Ο κ. Hogan συνέχισε: “Περισσότερο από ποτέ εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση, έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε με μία νέα φόρμα ελέγχου του κόστους και δεν φέρουμε το ‘βάρος κληρονομιάς’ παλαιότερης αεροπορικής. Η συνδεσιμότητα που παρέχει η Etihad Airways είναι βασική για την τοπική ανταγωνιστικότητα του Άμπου Ντάμπι και απολαμβάνουμε τον κύριο ρόλο που έχουμε στην προσέλκυση τουριστών και στην προώθηση του Άμπου Ντάμπι ως ενός κορυφαίου προορισμού παγκοσμίως.

Η αναπτυσσόμενη και διαφοροποιημένη οικονομία του Άμπου Ντάμπι υποστηρίζεται από το όραμα, τη θέληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης για επένδυση στο μέλλον.

Η διψήφια ανάπτυξή μας, υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το όραμα της κυβέρνησης για το μέλλον, το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζεται από τη σημαντική επένδυση στην υποδομή του τουρισμού και στην προθυμία του Άμπου Ντάμπι να ασπαστεί τα καλύτερα παραδείγματα και τις γνώσεις άλλων σημαντικών τομέων που περιλαμβάνουν τη βιομηχανία, την εκπαίδευση και την υγεία”.

“Για το μέλλον, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το ζωτικό μας ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΑΕ”, πρόσθεσε ο κ. Hogan.
 
Ο κ. Hogan περιέγραψε το ταξίδι της Etihad Airways, ως ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα στην ιστορία των αεροπορικών εταιρειών. Από το 2003 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η αεροπορική εταιρεία, και μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια διαθέτει 10.000 εργαζόμενους από 125 εθνικότητες, 67 αεροσκάφη, 86 απευθείας προορισμούς, και 10 εκατ. επιβάτες.   

Στη φωτογραφία, ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους εκπροσώπους του κλάδου στο World Passenger Symposium της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024