Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜέτρα για τους 'ταραξίες' Βρετανούς τουρίστες της Ελλάδας
Τάσεις

Μέτρα για τους 'ταραξίες' Βρετανούς τουρίστες της Ελλάδας

Ειδικές ζώνες εκτός πόλεως για ταραξίες τουρίστες σκέφτονται να δημιουργήσουν οι τοπικές αρχές στα Μάλια της Κρήτης, ύστερα και από την τελευταία δολοφονία του 19χρονου Βρετανού, μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες του.

Ειδικές ζώνες εκτός πόλεως για ταραξίες τουρίστες σκέφτονται να δημιουργήσουν οι τοπικές αρχές στα Μάλια της Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανάρμοστης συμπεριφοράς και των επεισοδίων μεταξύ νεαρών Βρετανών. Την πρόθεση αυτή αποκάλυψε μιλώντας στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian ο δήμαρχος Μαλίων κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Tyrell Matthews-Burton μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες του.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως “οι δήμαρχοι των δημοφιλών για τους Βρετανούς τουριστικών θέρετρων σε Ζάκυνθο, Κρήτη, Ρόδο και Κω αναμένεται να συναντηθούν σε ειδικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα προς αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών”. Αναφέρεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο περί οικιστικού σχεδιασμού που συζητείται, κλαμπ, ντίσκο, μπαρ και ειδικές πίστες για τετράκυκλες μοτοσυκλέτες θα μπορούσαν να φιλοξενούνται σε στενά ελεγχόμενες περιοχές μακριά από την πόλη και τους μόνιμους κατοίκους.

Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης καθώς και εκπρόσωποι της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Αναφορά γίνεται στο ρεπορτάζ και στην εκστρατεία που φέρεται να προωθεί ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα John Kittmer στα Μάλια, με σκοπό την προώθηση “υπεύθυνης συμπεριφοράς” των τουριστών, μέσα από αφίσες, φυλλάδια και ειδικά βραχιόλια που διανέμονται σε μπαρ και σε ξενοδοχεία.

Δείτε τι δήλωσε για το γεγονός ο Βρετανός πρέσβης εδώ.

Ο κ. Δοξαστάκης δηλώνει στην εφημερίδα ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί παιδική χαρά για καθένα που θέλει να ζει σύμφωνα με τη βούλησή του”, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι των Μαλίων έχουν αρχίσει να εξεγείρονται, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα.

Μία καταστηματάρχης της περιοχής δηλώνει: “Παλιότερα υπήρχαν καλύτερες εποχής, όταν ερχόντουσαν εδώ Αμερικανοί, Σουηδοί και Δανοί. Τώρα η πόλη μας θεωρείται παράδεισος της ανομίας, επειδή έτσι πλασάρεται στη Βρετανία από τους Tour Operators. Θα έπρεπε να ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα άσχημα μπαρ και κλαμπ και να ξαναρχίσουμε από το μηδέν”.

Σε άλλο, σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “Daily Mirror” αναφέρεται ότι τα μέτρα καταστολής στα οποία προχώρησε η τοπική αστυνομία στο Φαληράκι της Ρόδου πριν από δέκα χρόνια, κάνοντας “αγνώριστη” σήμερα την περιοχή που κάποτε αποτελούσε τόπο ηδονής για τους νεαρούς Βρετανούς, οδήγησαν σε πτώση των εσόδων των επιχειρήσεων ακόμα και κατά 90%, όπως ισχυρίζονται οι επιχειρηματίες.


Το Φαληράκι τότε…


… και τώρα.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι παρά το ότι πολλοί κάτοικοι καλωσόρισαν τα μέτρα που έλαβε η αστυνομία, σήμερα το Φαληράκι έχει γίνει μια περιοχή-φάντασμα και πολλοί είναι εκείνοι που “λαχταρούν την επιστροφή των παλαιών ημερών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024