Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΝαι στις διακοπές λένε οι Αμερικάνοι παρά τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων
Carlson Hotels Worldwide

Ναι στις διακοπές λένε οι Αμερικάνοι παρά τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων

Παρά την ακρίβεια και τις ανοδικές τιμές των καυσίμων, οι περισσότερες οικογένειες στην Αμερική προγραμματίζουν ή ακόμη σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως κατέδειξε έρευνα, που διενήργησε η Zoomerang για λογαριασμό της Country Inns & Suites By Carlson, Inc

Παρά την ακρίβεια και τις ανοδικές τιμές των καυσίμων, οι περισσότερες οικογένειες στην Αμερική προγραμματίζουν ή ακόμη σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως κατέδειξε έρευνα, που διενήργησε η Zoomerang<...>για λογαριασμό της Country Inns & Suites By Carlson, Inc.

Πιο συγκεκριμένα, το 42% των ερωτώμενων δήλωσε πως σχεδιάζει να πάει οικογενειακές διακοπές το φετινό καλοκαίρι, ενώ το 28% δηλώνει αναποφάσιστο, αφού ακόμη το σκέφτεται. Οι υπόλοιποι (1/3) απάντησαν πως δεν θα πάνε φέτος διακοπές, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικογένειες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων μηνών, το 54% αυτών θα διανύσουν απόσταση μεγαλύτερη των 500 μιλίων, ενώ το 70% θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο.

Ακόμη μια έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Travel Industry Association of America και της Ypartnership κατέδειξε επίσης πως έξι στους δέκα Αμερικάνους, που σχεδιάζουν διακοπές με αυτοκίνητο, φορτηγό ή όχημα τύπου SUV (Sport Utility Vehicle) δεν θα αλλάξουν τα σχέδια τους ακόμη και αν οι τιμές των καυσίμων αυξηθούν ακόμη παραπάνω.

“Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια σημαντική παράδοση για πολλές οικογένειες, που αξιοποιούν τις μέρες αυτές για να ενισχύσουν τις σχέσεις τους και να ζήσουν εμπειρίες” σχολίασε ο κ. Steve Mogck, executive vice president της Franchise Operations for Country Inns & Suites. “Το γεγονός” πρόσθεσε “ότι οι άνθρωποι σχεδιάζουν να πάνε διακοπές, παρά την οικονομική αστάθεια των καιρών, είναι μια απόδειξη της σημασίας που δίνει η οικογένεια στις διακοπές”.

Αν και το κόστος διακοπών σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά, συγκριτικά με τις διακοπές που έκαναν όταν ήταν παιδιά (57%), η αξία του χρόνου που περνούν μαζί τα μέλη της οικογένειας κατά τη διάρκεια των διακοπών παραμένει ίδια. Ερωτώμενοι για το σημαντικότερο πράγμα των διακοπών τους κατά το παρελθόν, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε το χρόνο που περνούν μαζί τα μέλη της οικογένειας, ενώ στόχος τους στις φετινές διακοπές είναι να δημιουργήσουν οικογενειακές αναμνήσεις (41%).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024